Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, trimis la "Beciul Domnesc"

Fostul preşedinte ANAF, Sorin Blejnar, a fost reţinut de procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă.
(Captură Foto)

Procurorii DNA Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, sub acuzaţia de trafic de influenţă, reiese dintr-un comunicat remis luni de agenţia anticorupţie.

Sorin Blejnar urmează să fie prezentat marţi magistraţilor de la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În cursul anului anul 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin, în calitatea mai sus menţionată, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituţiei publice respective.

Banii respectivi urmau să-i fie remişi inculpatului în schimbul exercitării influenţei sale asupra unor subalterni, pentru ca aceşti să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obţinute de firma omului de afaceri.

În aceste circumstanţe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin şi ceilalţi funcţionari implicaţi în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceştia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", au arătat oamenii legii.

În cauză, procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne