Traian Băsescu: Kovesi şi Coldea, deschideţi şampania! Aţi reuşit! Mircea rămâne în închisoare

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, Mircea Băsescu, a ratat eliberarea condiţionată. Vestea nu i-a picat deloc bine fostului preşedinte Traian Băsescu, care a lansat un atac dur la adresa şefei DNA Laura Codruţa Kovesi şi a prim adjunctului directorului SRI, generalul Florian Coldea.

"Kovesi şi Coldea, deschideţi şampania! Aţi reuşit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare. Ca om care a depăşit vârstă de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu, nu a fost eliberat condiţionat după ce a efectuat o treime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat. Aţi considerat voi că nu s-a îndreptat (am văzut pledoaria furibundă şi mincinoasă a procurorului DNA în faţa unei judecătoare timorate).

Fratele meu a devenit una dintre marile excepţii de refuz a punerii condiţionate în libertate. În rest, cei mai mulţi oameni ca el au fost consideraţi îndreptaţi după ce au efectuat o treime din pedeapsă. L-aţi ţinut în arest preventiv mai bine de un an înainte de condamnare, dar nu v-a ajuns. Asta-i viaţa. Dar, dacă aveţi impresia că asta mă înmoaie, greşiţi fundamental. Aţi vrut să mă descurajaţi , sau să-mi daţi o lecţie? Ce greşeală…", a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

Mai mult, fostul preşedinte a mai declarat că nu o să uite niciodată că cel care l-a anunţat că fratele său va fi arestat a fost Coldea şi nu Kovesi.

Reamintim că pe 16 iunie, fratele fostului preşedinte Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani de la Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână - intermediarul banilor - a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.