Muraru îl "mitraliază" pe Băsescu. A pus pe masă o "selecţie" de replici controversate ale fostului preşedinte

La scurt timp după ce Traian Băsescu l-a acuzat de "mârlănie" pe şeful statului Klaus Iohannis pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii, consilierul prezidenţial Andrei Muraru a ţinut să-i dea o replică dură liderului PMP.
IICCMER, conferinţă de presă susţinită de Andrei Muraru
IICCMER, conferinţă de presă susţinită de Andrei Muraru (Epoch Times România)

Pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii, deşi există o pancartă care cerea vizitatorilor să evite contactul cu opera lui Constantin Brâncuşi, preşedintele Klaus Iohannis a fost acuzat de predecesorul său Traian Băsescu de mârlănie. În replică, consilierul prezidenţial Andrei Muraru a postat pe contul său de Facebook o selecţie de comentarii problematice făcute de fostul şef de stat.

"Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că Preşedintele Klaus Iohannis a dat dovadă de "mârlănie" pentru că s-a aşezat la Masa Tăcerii din Târgu Jiu. Totodată, fostul şef al statului se întreabă contrariat: "Pe oamenii aceştia, oare, nu-i învaţă nimeni bunul simţ?” Fără o selecţie subiectivă am putea fi convinşi de sinceritatea lecţiei de bune maniere transmisă de fostul preşedinte", a scris Andrei Muraru într-o postare intitulată "Limbajul şi acţiunea prezidenţiale".

Selecţia lui Muraru

1. O jurnalistă de la Antena 1 l-a întrebat pe Traian Băsescu cum vede Poliţia română. Răspunsul a venit prompt: "În orice caz, mult mai frumoasă decât tine" (2005).

2. Despre Lavinia Şandru: "Îi atrag atenţia că în politică e foarte uşor să ajungi pe centura politicii" (2005).

3. Despre ziaristul Ovidiu Zară: "Câte un găozar d'ăsta crede că ne poate întinde capcane în modul ăsta" (2006).

4. Către o jurnalistă despre care se ştia că e diagnosticată cu o maladie gravă: "Dumnezeu să ne dea sănătate cât adevăr spunem legat de povestea pe care aţi prezentat-o în prima pagină a ziarului de mâine!".

5. Către o ziaristă la Timişoara, care îi ceruse să explice cum s-a desfăşurat cursul de prim ajutor la care asistase: "Dacă te urci pe masă, îţi arăt ce-am învăţat" (2006)

6. Către ziarista Andreea Pană, care încerca să îi ia o declaraţie: "Păsărică, tu nu ai altă treabă?". După ce i-a luat telefonul, a numit-o pe jurnalistă "ţigancă împuţită" (2007)

7. Către o jurnalistă care întrebase despre rezultatul unei moţiuni de cenzură: "Sigur, vin direct în birou la tine să o facem" (2007).

8. Către un jurnalist al Antenei 3, pe holul Palatului Parlamentului: "Băi, caraghiosule!" (2009).

9. Despre Preşedintele Senatului de la acea vreme: "O să rămână virgin dacă îşi pune centura de castitate. Fiind al doilea om în stat, o să-i oferim o centură, să şi-o pună" (2009).

10. Către un lider politic, a cărui soţie îşi pusese capăt zilelor: "un bărbat căruia nu i s-a întâmplat niciun incident dramatic în care să-şi lase soţia singură şi să ajungă în situaţii dificile" (2009).

"PS. Cred că orice preşedinte are premierul pe care îl merită. Astfel, între apelativul "ţigancă împuţită" şi "Fă, Doina!" găsesc o profundă legătură de stil", a adăugat Andrei Muraru.