Băsescu, despre circumstanţele candidaturii sale: Sunt doar suspect într-un singur caz

Candidat din partea PMP pentru un mandat de senator, fostul preşedinte Băsescu aminteşte ca şi-a depus candidatura pornind de la premiza că nu are calitate de inculpat în niciun dosar şi a reamintit că orice om poate avea o plângere, căci mulţi "ticăloşi" fac denunţuri.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

În contextul discuţiilor despre "politicieni penali" - din ce în ce mai intense pe măsură ce se apropie alegerile - Traian Băsescu a precizat, joi, că nu are calitatea de inculpat în niciun dosar, ci doar de suspect într-unul singur caz şi că şi-a depus candidatura pentru prima poziţie la Senat plecând de la această premisă, relatează Agerpres.

"Vreau să vă spun un lucru ferm: cu tot ce s-a discutat în presă şi cu toate dosarele, nu am calitate de inculpat în niciun dosar, am calitatea de suspect într-un singur dosar, iar după ce mi-am dat declaraţia, procurorul nu a considerat că trebuie să-mi dea calitatea de inculpat", a declarat Băsescu la B1 Tv.

Fostul preşedinte a mai precizat că şi-a depus candidatura pentru prima poziţie la Senat, "plecând de la premisa că este un om care nu e inculpat în niciun dosar" şi a reamintit că orice om poate avea o reclamaţie sau o plângere şi i se deschide dosar penal.

"Jocul acesta cu învinuiţii, inculpaţii din ziua de astăzi este riscant pentru că orice om poate avea o reclamaţie, o plângere sau un denunţ şi i se deschide dosar penal, ori foarte mulţi ticăloşi ca să scape fac denunţuri, de prea puţine ori demne de luat în seamă", a adăugat Băsescu.

Nu în ultimul rând, Băsescu a mai opinat că actualul şef al statului "joacă o partitură catastrofală" pentru români prin faptul că împarte partidele în categorii, "partide curate" - respectiv PNL - şi "partide de penali sau alianţe de penali". De asemenea, liderul PMP a criticat acea parte din presă care "joacă această partitură" a partidelor de penali, partitură ce este catastrofală pentru români", a susţinut Băsescu.

De asemenea, liderul PMP a mai precizat că oricât ar încerca Iohannis să-l pună "în barca penalilor" el nu va tăcea, căci, este "un fost preşedinte care are responsabilitatea morală de a continua să urmărească procesele din societate."

Reamintim că în ultima vreme Băsescu şi Tăriceanu au lansat atacuri la adresa lui Iohannis, după ce acesta a anunţat ferm că nu va nominaliza un premier cu dosar penal.