Poliţiştii îi mulţumesc lui Boureanu. În sfârşit, oamenii legii vor fi dotaţi cu camere de luat vederi!

Din categoria "tot răul spre bine", coliziunea lui Boureanu cu poliţiştii de la rutieră ar putea duce la ceva bun: dotarea agenţilor cu camere de luat vederi, ceea ce ar preîntâmpina multe conflicte şi incidente. Unde mai pui că ar stopa şi datul şi luatul de şpăgi...
Emil Păscuţ, liderul Sindicatului Diamantul
Emil Păscuţ, liderul Sindicatului Diamantul (Diamantul)

Liderul Sindicatului Poliţiştilor ''Diamantul'', Emil Păscuţ, îi mulţumeşte în numele poliţiştilor operativi lui Cristian Boureanu, fostul deputat arestat după ce a lovit sub centură un poliţist căruia i-a prins şi mâna în uşa maşinii. De ce îi mulţumeşte Păscuţ lui Boureanu? Simplu, se pare că în urma uriaşului scandal stârnit de confruntarea temperamentalului Boureanu cu oamenii legii, poliţiştii vor ajunge să fie dotaţi cu camere video, lucru pe care ''Diamantul'' l-a cerut de acum aproximativ un an, fără succes.

"Mă gândesc că după ce scapă din problema asta să îl rugăm să se bată, rând pe rând, cu consilierii juridici, cu psihologii poliţişti, cu contabilii poliţişti şi poate în sfârşit îi facem pe ăştia funcţionari publici. Poate se duce să le "spargă dinţii" şi unora de la Ministerul Muncii. Şi ne obţine o lege de salarizare mai bună. Râdeţi voi, dar de abia acum, după ce nu mai este parlamentar, Boureanu a început să devină folositor societăţii", scrie, pe Facebook, Păscuţ, la scurtă vreme după ce IGPR a anunţat demararea unui proiect pilot în vederea dotării poliţiştilor cu body worn camera.

Proiectul va fi demarat iniţial în două municipii reşedinţă de judeţ "pentru a se vedea reacţia poliţiştilor, reacţia cetăţenilor, dacă este util acest sistem, dacă (aceste camere n.r.) sunt utile poliţiştilor din trafic", a anunţat un purtător de cuvânt al IGPR.

"În sfârşit! IGPR a catadicsit în sfârşit să treacă la treabă. La un an după ce am adresat această propunere şefului IGPR, se dă drumul la proiectul pilot pentru camere video la purtător! Sperăm să nu fie o glumă proastă, aşa cum a fost "marele" proiect de la Sibiu, cu o singură cameră ( da, una singură!), folosită 2 săptămâni până când agentul rutier a filmat pe cine nu trebuia! Ne întrebăm oare câte conflicte gen Boureanu-BPR ar fi putut fi evitate dacă existau aceste camere video? Reamintim că există structuri de poliţie locală care au aceste camere video la purtător, din 2015. În fine, chiar şi cu lentoarea asta nejustificată, felicităm IGPR că în sfârşit s-au hotărât să mişte ceva!", scrie Păscuţ.

Reamintim că ''Diamantul'' a solicitat IGPR dotarea poliţiştilor cu camere video încă de acum circa un an, după ce liberala Adriana Săftoiu a reclamat purtarea abuzivă a unui poliţist de la Rutieră. La momentul respectiv, Păscuţ transmitea că, dacă în loc să cumpere Audi şi jacuzzi, MAI i-ar fi dotat pe poliţiştii de la Rutieră cu camere de luat vederi, incidente precum cel pe care îl reclamă purtătorul de cuvânt al PNL ar putea fi prevenite sau măcar verificate. Mai multe informaţii, aici

Revenind la episodul Boureanu, fostul parlamentar a fost reţinut de poliţie după ce, oprit la un control de rutină în trafic, acesta a lovit un poliţist sub centură, iar anterior îi prinsese mâna în uşa maşinii. Se pare că, lovit, poliţistul a ripostat. Ajuns în arest preventiv după ce a fost agresiv cu poliţiştii, fostul deputat se consideră victimă şi a depus plângere penală împotriva celor 8 poliţişti pentru vătămare corporală şi loviri şi alte violenţe, relatează Pro TV.