Ponta: Băsescu a fost ofiţer al Securităţii. Un securist nu trebuia să fie preşedinte

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară, la România Tv, că preşedintele Traian Băsescu a fost ofiţer al Securităţii, acesta a fiind unul dintre motivele pentru care nu l-a votat pentru funcţia de şef al statului.
Andrei Pricopie
22.09.2014

alte articole

Traian Băsescu vs Victor Ponta (Ioana Florea/Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.09.2014

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară, la România Tv, că preşedintele Traian Băsescu a fost ofiţer al Securităţii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu l-a votat pentru funcţia de şef al statului.

"Domnul Băsescu a fost ofiţer al Securităţii şi lucrul ăsta l-au ştiut românii şi totuşi l-au votat. Eu de aia nu l-am votat, a fost unul din motivele pentru care nu l-am votat, pentru că am citit în cărţi ce a făcut Securitatea împotriva românilor şi m-am gândit că un securist nu trebuia să fie preşedinte, dar totuşi oamenii l-au ales, aşa încât acum e tardiv, asta rămâne pentru istorie", a precizat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Declaraţiile vin după ce preşedintele Traian Băsescu a afirmat la B1 TV că unii dintre candidaţii la preşedinţie au "omis" să-şi treacă în CV dacă au fost sau nu ofiţeri sub acoperire. Şeful nu a dat niciun nume, lăsând ca suspiciunea să planeze asupra tuturor candidaţilor (mai puţin asupra Elenei Udrea, pe care preşedintele o susţine în mod deschis).

Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a stabilit, în mai multe rânduri, că Traian Băsescu nu a fost colaborator al Securităţii, în ciuda declaraţiilor adversarilor săi politici potrivit cărora Băsescu a colaborat cu aparatul represiv comunist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor