Ponta: Nu am încercat să-l fac gelos pe Dragnea cu o plecare la PRU. Toţi avem orgolii, e normal

Există un electorat care se simte reprezentat de un partid naţionalist care să nu fie extremist, este de părere fostul premier Victor Ponta.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

România are în acest moment nevoie de un partid naţionalist, dar care să nu fie extremist, pentru că există un astfel de electorat care nu se simte reprezentat nici de PSD, nici PNL sau ALDE, a declarat joi seară, la Antena 3, fostul premier Victor Ponta.

"Nu am încercat să-l fac gelos (pe Liviu Dragnea cu o plecare la Partidul România Unită - n.r.), dar, pe partea de PRU, atât cât m-am implicat eu, în sensul că le-am dat nişte sfaturi lui Bogdan Diaconu [şeful PRU - n.r.] şi celorlalţi, nu ţine de partea de conflict, ci ţine de faptul că eu cred - ca atunci când l-am sprijinit pe Călin Popescu-Tăriceanu, că e nevoie de un partid liberal -, că e nevoie în acest moment şi nu există în România un partid naţionalist, nu în sensul extremist.

Există un electorat care se simte reprezentat nu de PSD, nu de PNL, nici măcar de ALDE, ci de un partid naţionalist care să nu fie extremist. Dacă vreţi, contribuţia mea se reduce la ce am discutat cu Bogdan Diaconu, căruia i-am zis: 'Ai grijă că, dacă există o linie peste care treci, nimeni nu va vrea să aibă de-a face cu tine'", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Fostul premier, care până nu demult ameninţa că pleacă la PRU dacă nu este băgat în seamnă în PSD, a subliniat că îşi doreşte ca partidul său să câştige alegerile parlamentare din iarnă.

"Îmi doresc foarte tare să câştige PSD alegerile, cu Liviu Dragnea preşedinte, aşa cum vreau ca ALDE să intre în Parlament. Am vorbit cu Liviu Dragnea şi mi-a zis chestia asta: 'Te pricepi, pui umărul la partea de economic-social'. Ne-am comportat ca doi oameni maturi, nu ca doi copii, pentru că, atunci când răspunzi doar de tine, poţi să-ţi permiţi să fii mai orgolios. Cred că amândoi am înţeles acest lucru şi e foarte bine. Toţi avem orgolii, e normal, dar partea de responsabilitate e mai importantă", a adăugat Victor Ponta.