Ponta nu s-a dus la întâlnirea cu adjunctul Victoriei Nuland

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta nu s-a dus la întâlnirea de la Ambasada SUA cu adjunctul Victoriei Nuland, şi a preferat să o trimită în locul său pe europarlamentarul Corina Creţu. Ponta s-a dus la Bacău pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de candidaţii la alegerile europarlamentare.

Liderii principalelor formaţiuni politice din ţara noastră au fost invitaţi marţi la Ambasada SUA din România pentru o întâlnire cu Hoyt Yee, adjunctul Victoriei Nuland.

Prezent la Bacău pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de candidaţii la alegerile europarlamentare, Victor Ponta a anunţat că de data aceasta invitaţia este mai veche dar că eurodeputatul Corina Creţu va reprezenta PSD la întâlnirea de la Ambasada SUA.

"Este o invitaţie mai veche, din partea PSD participa dna Corina Creţu", a precizat premierul, menţionând că nu are detalii în plus despre întâlnire decât că este vorba despre o întâlnire cu toţi reprezentanţii partidelor.

Reamintim că adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, a venit, în luna ianuarie, la Bucureşti pentru a discuta despre consolidarea statului de drept, într-un context în care discuţiile despre „marţea neagră” erau în plină desfăşurare. Aceasta s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul de Externe Titus Corlăţean, însă nu şi cu premierul Victor Ponta pentru ca acesta a avut alte planuri.

Atunci premierul a explicat motivul pentru care nu s-a putut întâlni cu Victoria Nuland: „Din două motive, în primul şi în primul rând, aveam programată dinainte de Anul Nou o vizită privată în Italia. Am fost, deci, în Italia cu şotia mea, ocazie cu care însă m-am întâlnit şi cu omologul meu, liderul partidului de guvernământ din Italia, pentru că, peste fix o lună, la Roma, va fi Congresul Partidului Socialiştilor Europeni în care se desemnează candidatul pentru Comisia Europeană, pentru preşedintele Comisiei Europene”.

Victoria Nuland afirma atunci că a fost „o întâmplare faptul că eu am putut veni în România într-o zi în care el avea alte obligaţii”.

Acum, Biroul de diplomaţie publică al Ambasadei SUA a anunţat că Hoyt Yee va avea reuniuni cu mai mulţi lideri din România pentru a discuta aspecte ce ţin de relaţiile bilaterale şi parteneriatul strategic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne