Ponta, şantajat de Dragnea? Andreea Paul: "Premierul dă socoteală Parlamentului, nu unui partid politic"

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

A doua zi după ce a fost ales preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea anunţa că a vorbit cu premierul Victor Ponta şi au convenit ca ministrul de Finanţe să prezinte partidului proiectul de rectificare a bugetului înainte să fie aprobat de Guvern, lucru care, în opinia prim-vicepreşedintelui PNL Andreea Paul este inacceptabil.

"Domnul Dragnea poate cere socoteală simplului membru de partid Ponta, dar Guvernul României dă socoteală Parlamentului. Bugetul ţării nu este bugetul PSD. Premierul dă socoteală Parlamentului, nu unui partid politic. Este ilegală şantajarea menţinerii în funcţie a Premierului cu alocarea fondurilor publice autorităţilor PSD la rectificarea bugetară.

Cred cu tărie că dezbaterea unor subiecte importante pentru noi toţi precum rectificarea bugetară trebuie să aibă loc public şi în Parlament", a precizat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, Andreea Paul.

Legea responsabilităţii fiscal-bugetare obligă Guvernul să transmită proiectul de rectificare Consiliului Fiscal pentru opinie şi să ţină cont şi de opiniile Comisiei Europene din raportul semestrial privind situaţia economică şi bugetară. Legea finanţelor publice obligă apoi Guvernul să transmită rectificările bugetare spre adoptare Parlamentului.

"Cer ministrului de Finanţe şi Guvernului în funcţie să respecte legile ţării şi să prezinte până la sfârşitul acestei luni Strategia fiscal-bugetară a României, conform art. 26", a adăugat Andreea Paul, care a ţinut să le reamintească guvernanţilor ce spune acest articol:

"Până la data de 31 iulie a fiecărui an, Ministerul Finanţelor Publice va înainta Guvernului strategia fiscal- bugetară pentru următorii 3 ani, care va conţine cadrul macroeconomic ce stă la baza politicii fiscal-bugetare, cadrul fiscal-bugetar cu prognozele bugetare şi politica fiscal-bugetară şi o declaraţie de răspundere, conform prevederilor prezentei legi, pe care acesta o va prezenta Parlamentului până la data de 15 august a fiecărui an."

Liviu Dragnea a susţinut, joi, prima sa conferinţă de presă din postura de preşedinte interimar al PSD, şi a anunţat câteva prime schimbări pe care are de gând să le implementeze. Printre acestea se numără şi "modul în care partidul va comunica cu Guvernul".

"Am avut o discuţie dimineaţă cu premierul Victor Ponta, discuţie firească, în care am discutat despre modul în care partidul va comunica cu Guvernul. Am convenit cu primul ministru rectificarea bugetară şi am convenit ca ministrul de Finanţe să prezinte BPN proiectul de rectificare pentru ca şi membrii din conducerea partidului să vadă proiectul înainte de a fi aprobat în Guvern. Păstrarea guvernării este extrem de importantă pentru toţi membrii partidului", a declarat Dragnea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne