Ponta şi Ghiţă, daţi în judecată de Nicuşor Dan. Liderul USR le cere câte 500.000 de lei daune morale

Fostul premier Victor Ponta şi prietenul său Sebastian Ghiţă s-au trezit cu o plângere penală pe numele lor după ce au făcut o serie de declaraţii controversate la adresa lui Nicuşor Dan şi a USR.
Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti
Nicuşor Dan la Tribunalul Bucureşti (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Nicuşor a revenit, pe Facebook, cu precizări suplimentare legate de "minciunile repetate" cum că el şi USR ar fi finanţaţi de Soros,"minciuni" pentru care i-a acţionat în insntanţă pe Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă.

"Astăzi am înaintat o acţiune în instanţă împotriva lui Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă pentru calomnie în legătură cu minciunile repetate că eu şi USR am fi finanţaţi de Soros şi alte bazaconii de genul ăsta. Am spus şi la intrare în tribunal: nu am nicio legătură cu George Soros. Faptul că am primit nişte bani, 400 de dolari, în 1992, cum au primit 10.000 de cercetători, oameni din universităţi din România ca să meargă la conferinţe ştiinţifice, nu îmi face nicio obligaţie. Şi la fel, faptul că asociaţia a luat o finanţare, dacă nu mă înşel, în 2009, de la FDSC, care a luat de la o fundaţie americană, care, la rândul ei, avea mai mulţi finanţatori, fundaţiile Ford, Marshall şamd şi fundaţia Soros, pentru ceva precis pe care noi l-am prestat ca orice fel de muncă nu ne creează niciun fel de obligaţie faţă de nimeni.", scrie Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare.

***

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a depus joi plângere la Tribunalul Bucureşti împotriva fostului premier Victor Ponta şi a deputatului Sebastian Ghiţă după ce aceştia au lansat "o lungă serie de calomnii" la adresa sa şi a partidului pe care îl reprezintă.

"Depunem astăzi la Tribunalul Bucureşti o acţiune împotriva lui Ponta Viorel Victor şi o acţiune împotriva lui Ghiţă Sebastian Aurelian pentru repetatele calomnii pe care le-au adus USR şi mie personal. Este vorba despre această campanie infamă cum că suntem oamenii lui Soros", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit şefului USR, campania împotriva USR aminteşte de "înfierarea chiaburilor din ani 50" sau de isteria cu "agenturile străine" din vremea lui Nicoale Ceauşescu.

"Propaganda mincinoasă că USR ar fi fost creat de Soros, ce aminteşte de isteria ceauşistă cu agenturile străine, a adus atingere imaginii mele şi a USR. De aceea astăzi mă adresez instanţei de judecată. Cei care au răspândit această minciună trebuie să poarte o responsabilitate juridică pentru calomnii şi neadevăruri", a declarat şeful USR.

Nicuşor Dan cere să se constate încălcarea de către pârâţi a drepturilor sale şi ale USR la onoare, demnitate, imagine, precum şi viaţă privată, şi cere obligarea acestora la plata sumei de 500.000 de lei fiecare, reprezentând daune morale pentru prejudicii de imagine.

Orice politician care va continua să facă genul acesta de acuzaţii la adresa USR riscă să păţească acelaşi lucru ca Ponta şi Ghiţă, a avertizat Nicuşor Dan.

"Vor urma şi alţii, pentru că, deşi la început am luat în râs această chestiune, pare că ea ne afectează imaginea şi e normal, suntem într-o societate democratică, şi cine greşeşte plăteşte. Orice persoană care face această declaraţie cu referire la noi va avea de suferit aşa cum au cei doi", a subliniat preşedintele USR.

Redăm una din declaraţiile aparţinând lui Sebastian Ghiţă pentru care USR şi Nicuşor au considerat necesar să se adreseze instanţei"

"Peste 400 de milioane de euro au fost folosite de fundaţile lui Soros penru a creşte acest generaţii de tehnotruci. După 20 de ani au considerat că s-a copt această generaţie soroşisita şi-i vedem transformaţi în acet USR şi dorind sa acceadă la funcţii politice."

Pagina 1 plângere faţa de Victor Ponta
Pagina 1 plângere faţa de Victor Ponta (USR)

Pagina 2 plângere faţa de Victor Ponta
Pagina 2 plângere faţa de Victor Ponta (USR)

Pagina 3 plângere faţă de Victor Ponta
Pagina 3 plângere faţă de Victor Ponta (USR)

Pagina 1 plângere faţă de Sebastian Ghiţă
Pagina 1 plângere faţă de Sebastian Ghiţă (USR)

Pagina 3 plângere faţă de Sebastian Ghiţă
Pagina 3 plângere faţă de Sebastian Ghiţă (USR)

Reacţiile lui Ponta şi Ghiţă

Sebastian Ghiţă:

Sebastian Ghiţă a catalogat decizia lui Nicuşor Dan de a-l da în judecată drept "o acţiune perfidă şi perversă", relatează ştiripesurse.ro.

"Mă miră că după ce luni de zile s-au mândrit că au primit bani de la Soros, acum mă dă în judecată. Au început să ne dea pe noi în judecată pentru că am spus adevărul. Nu se pot feri de adevăr nici Nicuşor Dan, nici Uniunea Sabotaţi România. E o acţiune cu care a obişnuit bucureştenii, blochează proiecte şi încurcă lumea.

Nu mai poate bucureşteanul să pună o ţiglă pe casă de frica lui Nicuşor Dan. E o acţiune perfidă, perversă. PRU creşte şi USR-ului nu-i convine. O să vedem că votul românilor o să ne dea dreptate.", a decoarat deputatul PRU la România TV.

Victor Ponta

"Am doar două întrebări :

1. Eu am vorbit şi voi continuă să vorbesc despre rolul negativ şi profund antinaţional pe care fundaţiile şi unii dintre oamenii sponsorizaţi de George Soros în România şi în Estul Europei îl joacă / şi spun acest lucru pe baza datelor şi documentelor la care am avut acces ca şef de partid şi Prim Minstru / despre ND nu am vorbit niciodată pentru că eu mă lupt cu stăpânul nu cu pechinezul care se face că latră "fioros"/ acum însă înţeleg că ND are delegaţie şi îl reprezintă oficial pe George Soros în România în procesele cu cei ca mine care îl critică?!?
2. Am aflat din presă că dl Nicuşor are obiceiul să înceapă procese şi să renunţe la ele dacă primeşte ceva consistent - ca să nu pierdem timpul întreb şi eu "Skol'ko tovarisci Nicuşor"

Ps - las acum postacii Sistemului să intre să mă înjure - am nevoie de multe accesări", scrie Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Merită însă menţionat că Ponta a făcut asociere între USR şi Soroş, spre deosebire de cele pe care le afirmă acum pe Facebook:

"A aparut primul „specialist” al Partidului numit USR sau mai clar Uniunea Salvati Sistemul Soros si Securitatea din Romania – Manuel Costescu il cheama. A devenit cunoscut pentru ca este cel care a facut o „varza” din participarea Romaniei la SIAL Paris 2016 (cea mai mare Expozitie Mondiala de alimentatie)! Acum probabil urmeaza Cristian „Zero Fonduri Europene” Ghinea, Vlad „‘Medicamente Scumpe pentru Romani” Voiculescu sau Raluca „Macovei KGB” Pruna! Si tot asa…

Pe scurt: Sistemul s-a hotarat sa isi faca propriul Partid – se numeste USR sau mai clar #UniuneaSalvatiSistemulSoros si Securitatea din Romania, iar acum ii „descopera” si pe „specialistii” care urmeaza sa salveze biata Romanie.", declara recent Ponta.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne