Ponta visează să-i taie pensia lui Băsescu

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Cu o zi înainte de ziua de naştere a preşedintelui, premierul Victor Ponta a afirmat că ar fi drept ca Traian Băsescu să nu mai primească pensie de pe urma funcţiei de preşedinte. Mai mult, acesta a discutat chiar şi despre o iniţiativă legislativă prin intermediul căreia şeful statului ar rămâne fără locuinţă de protocol după încheierea mandatului de preşedinte.

”Cred că ar fi drept faţă de oameni ca aşa cum domnul Băsescu, cu domnul Predoiu, cu doamna Anastase, cu Blaga, cu toată gaşca, le-au tăiat pensia la oameni să i-o tăiem şi noi puţin. Cred că aşa ar fi drept”, a susţinut premierul, luni seară la RTV.

Întrebat de jurnalişti ce ar trebui să facă Traian Băsescu pentru a fi suspendat din funcţia de preşedintele, o referinţă la referendumul din 2012 pe tema demiterii preşedintelui, Ponta a spus: ”Să încalce Constituţia grav, că de încălcat, aşa un pic, o încalcă în fiecare zi când face campanie electorală”.

Premierul a mai susţinut că un preşedinte trebuie să aibă un mandat întreg, fără a fi demis, pentru a primi pensie. În final, acesta a subliniat că ”nu ştie dacă se va întâmpla” să-i fie redusă pensia preşedintelui dacă se scurtează mandatul de preşedinte.

Candidatul PSD la cea mai înaltă funcţie în stat şi-a dezvăluit intenţiile pe care le are la adresa preşedintelui luni seară, cu o zi înainte ca acesta să împlinească 63 de ani, şi în mijlocul campaniei prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne