Unde se duc voturile maghiarilor? Şi ce vor cere în schimb? Kelemen Hunor va anunţa joi "beneficiarul"

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat luni că Uniunea nu a decis încă ce candidat va susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, urmând ca joi, în şedinţa Consiliului Permanent, după "foarte multe analize", să se ia o decizie finală, relatează Mediafax.

"Eu nu am făcut nicio declaraţie referitoare la susţinerea unui candidat în turul al doilea, noi vom decide abia joi. Vom avea o discuţie în cadrul preşedinţiei UDMR, conducerea restrânsă a Uniunii, apoi în Consiliul Permanent, la Cluj, şi vom lua o decizie pe cine susţinem, care depinde de foarte multe analize şi de foarte multe date. Vom lua joi o decizie. S-ar putea să îl susţinem pe Ponta, s-ar putea să nu luăm o astfel de decizie. Până nu există o şedinţă, eu singur nu iau decizii de această natură şi nu am luat o astfel de decizie", a declarat Kelemen Hunor.

De altfel, UDMR transmitea luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că o organizaţie care reprezintă interesele unei minorităţi "nu îşi poate permite să adopte o astfel de decizie privind susţinerea unui candidat în turul al doilea bazându-se pe sentimente".

"Mai întâi trebuie să analizăm posibilităţile, respectiv oferta electorală a celor doi candidaţi, după care putem lua o decizie absolut raţională", a afirmat secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter.

La rândul său, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a explicat că pe reprezentanţii UDMR nu îi interesează stânga sau dreapta, ci au doar principii şi deziderate.

"Trebuie să fie foarte clar: pe noi nu ne-a interesat şi nu ne interesează stânga sau dreapta, noi nu suntem îndrăgostiţi nici de blondă, nici de brunetă. Noi avem două ţeluri majore: lărgirea sferei drepturilor minorităţilor, incluzând autonomia Ţinutului Secuiesc, şi dezvoltarea localităţilor şi a Ţinutului Secuiesc, unde trăim. Deci, acel candidat, acel partid politic românesc care este cel mai aproape de a rezolva aceste probleme pentru noi, cu acel partid mergem înainte. Nu suntem îndrăgostiţi, nu avem iluzii, ci noi avem câteva principii şi, desigur, câteva deziderate", a afirmat Tamas Sandor.

Potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni, de BEC, după centralizarea a 98,30% din procesele verbale, candidatul UDMR la prezidenţiale, Kelemen Hunor, a obţinut 327.918 voturi (3,50%).

Deşi a luat numai 3,5 la sută din voturi, Kelemen Hunor se laudă că maghiarii decid viitorul preşedinte al României şi cere un preţ mare pentru asta. "Ştiţi, probabil, ce vrea UDMR pentru voturile pe care nu le are...", a declarat preşedintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu, făcând referire la pretenţiile de autonomie ale maghiarilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne