Cum îşi negociază DD voturile? Le scoate la concurs într-o competiţie televizată între finalişti

Andrei Pricopie
03.11.2014

alte articole

Dan Diaconescu vs Victor Ponta (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.11.2014

Fostul "star" al răposatului OTV, prezidenţiabilul Dan Diaconescu, a decis, în stilul său caracteristic, ce va face cu voturile celor câteva sute de mii de români care şi-au pus încrederea în el.

După conceptele promovate anterior, de tipul "20.000 de euro pentru fiecare român", sau oferirea de posturi în serviciile secrete, magistratură, ambasade şi în consulate telespectatorilor care aveau performanţe în strângerea de semnături pentru campania sa, totul sub denumirea de "concurs naţional profesional", acum Dan Diaconescu lansează o nouă idee inedită.

Fondatorul PP-DD a declarat duminică seară, după anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, că intenţionează să organizeze o dezbatere televizată în care vor fi invitaţi "cei doi finalişti", iar susţinerea electoratului său va merge către acela care va avea în programul său de guvernare cele mai multe dintre cele 100 de măsuri propuse de fondatorul PP-DD, relatează agerpres.ro.

"Dan Diaconescu va face o singură alianţă: cea cu poporul. Eu nu pot să negociez voturile pepediştilor mei dragi şi fideli, eu nu pot să le dau sfaturi, eu voi încerca să organizez o dezbatere în care cei doi finalişti să îmi fie invitaţi, mai ales acum, în lipsa lui Robert Turcescu, şi acolo, la dezbaterea finală, să îmi spun şi eu părerea mea. Voi merge la vot în turul doi, am trei variante: fie să îmi anulez buletinul de vot, fie să votez Victor Ponta sau cu Klaus Iohannis, rămâne să vedem care dintre ei îşi vor însuşi mai multe din cele 100 de măsuri cu care eu am mers prin oamenii de rând şi cu care am obţinut jumătatea de milion de voturi. Care dintre dânşii îmi va face impresia că va pune în practică toate aceste măsuri şi le va transpune în programul său de guvernare acela desigur va fi alesul nostru. Eu îi rog pe români să se prezinte la vot indiferent de opţiunile lor. Va fi o decizie pe care o să o luăm în următoarele două săptămâni şi cu siguranţă vom decide cine va fi viitorul preşedinte. (...) Eu împreună cu alegătorii mei vom hotărî soarta sau numele noului preşedinte", a afirmat Dan Diaconescu.

Amintim că DD este din nou prezent pe micile ecrane, la România TV, postul de televiziune al senatorului PSD Sebastian Ghiţă, cu emisiunea "OTV Live!".

Totodată, trebuie menţionat că potrivit rezultatelor parţiale de la ora 11:00, BEC a anunţat că Dan Diaconescu a obţinut susţinerea a 373.944 alegători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor