Povestea unui om care produce bere în corpul său!


Povestea unui om care în corpul său produce bere!
Povestea unui om care în corpul său produce bere! (PHILIPPE HUGUEN / AFP / GettyImages)

Concentraţia de etanol în sânge, în respiraţie sau în urină este un test important pentru testarea conducătorilor auto care conduc în stare de ebrietate, dar alcoolul poate fi produs în mod natural!

Un exemplu în acest sens este cazul unui bărbat în vârstă de 61 de ani, care s-a prezentat la departamentul de urgenţă din Texas, plângându-se ca suferă de vertij şi ameţeli. Concentraţia de alcool găsită în sânge a fost de 5 ori mai mare decât limita legală şi bărbatul, care nu băuse nici măcar o picătură de bere în acea zi, a trebuit să-şi justifice starea.

Problema lui era că, în orice moment, se trezea în stare de ebrietate fără să bea. A fost izolat timp de 24 de ore într-o cameră de spital, i-au fost administrate alimente bogate în carbohidraţi iar medicii i-au testat de mai multe ori conţinutul de alcool în sânge, constatând cu stupoare că acesta a crescut brusc cu 0,12 %. Cercetând fenomenul, medicii au constatat că cauza bolii sale era o infecţie cu Saccharomyces cerevisiae, un organism celular aparţinând regnului ciupercilor.

Aceasta este o specie rară de drojdie de bere. Într-un ulcior datând de aproximativ 5.000 de ani a fost găsit ADN-ului unui precursor al Saccharomyces cerevisiae, aceasta fiind cea mai veche dovadă a relaţiei dintre oameni şi drojdie în locuinţele umane, demonstrând că aceştia practicau deja fermentarea cerealelor şi depozitarea stocurilor agricole.

Drojdia de bere este vedeta de necontestat în fabricarea pâinii şi a produselor de panificaţie fiind produsă din aceste organisme (Saccharomyces cerevisiae) care fermentează glucoza din pâine, producând dioxidul de carbon necesar pentru a o face să crească.

Ei bine, pacientul în cauză, care suferă de o boală rară puţin cunoscută numită: sindromul generării de bere (ultimul caz datează din 1970 în Japonia), a fost victima unui fenomen ciudat, din cauza fermentării în stomac a Saccharomyces cerevisiae, rezultatul fiind producerea etanolului.

Este posibil ca, după tratamentul cu antibiotice, să fie eliminate toate bacteriile intestinale. Drojdia Saccharomyces cerevisiae se înmulţise până în punctul în care, de fiecare dată când omul mânca o bucată de pâine sau o farfurie cu paste, aceştia se hrăneau la rândul lor din zaharurile care ajungeau în stomac, producând astfel dioxid de carbon şi etanol, ducând astfel la o involuntară intoxicaţie alcoolică a pacientului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură