"Preaiubitul conducător" Kim Jong-un execută întreaga familie a unchiului său

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un, precum şi unchiul său, Jang Song-Thaek
Liderul nord-coreean Kim Jong-Un, precum şi unchiul său, Jang Song-Thaek (JUNG YEON-JE / AFP / Getty Images)

Toate rudele lui Jang Sung-taek, unchiul executat al liderului nord-coreean Kim Jong-un, fie că sunt copii şi femei, au fost executate, transmite agenţia sud-coreeană Yonhap.

Soţul surorii lui Jang Song-thaek care era ambasador în Cuba, precum şi nepotul lui Jang Song-thaek, ambasadorul din Malaezia, împreună cu cei doi fii ai lui au fost printre cei executaţi. Cei doi ambasadori au fost chemaţi la Phenian la începutul lunii decembrie.

Unele rude ale lui Jang Sung-taek, care au refuzat să-şi părăsească casele atunci când le-au ordonat autorităţile, au fost împuşcate în faţa vecinilor, potrivit sursei citate.

Totuşi, femeile care nu erau rude de sânge cu Jang Sung-taek, ci erau rude doar prin căsătorie, nu au fost ucise, ci au fost trimise în sate îndepărtate.

Jang Song Thaek, considerat a doilea om din stat, după nepotul său, Kim Jong-un, a fost executat luna trecută, după ce a fost găsit vinovat de un tribunal militar special de "acte de constituire a unei facţiuni contrarevoluţionare anti-partid" în încercarea de a răsturna conducerea ţării, a raportat la 12 decembrie agenţia de ştiri de stat din Coreea de Nord, fără a da detalii însă despre modul în care acesta a fost executat.

Puternicul unchi al liderului nord-coreean Kim Jong Un a fost dezbrăcat, aruncat într-o cuşcă şi mâncat de viu de o haită de câini înfometaţi, potrivit unui raport dintr-un ziar cu legături strânse cu Partidul Comunist din China, citat de NBC News.

Ziarul Wen Wei Po din Hong Kong a raportat că Jang şi cinci consilierii apropiaţi de-ai săi au fost mâncaţi de 120 de câini care au fost înfometaţi timp de cinci zile.

Kim Kyong-hui, mătuşa lui Kim Jong-un şi soţia lui Jang Song Thaek s-ar fi sinucis, transmite cotidianul sud-coreean „Chosun Ilbo” în ediţia electronică de luni. Kim Kyong-hui era singura fiică a primului lider comunist nord coreean, Kim Ir Sen.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe