Preda: De la alegeri încoace nu discutăm decât despre planul PSD-ului de a scăpa pe corupţi

Ticăloşia PSD-ALDE e atât de mare încât nu mai e timp să se discute cum ar trebui despre strategiile de dezvoltare a României, a atras atenţia europarlamentarul Cristian Preda.
Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Dezbaterea publică e destul de săracă atunci când vine vorba de opţiuni politice, de alegeri politice importante. De la alegeri încoace nu discutăm decât despre planul PSD-ului de a-i amnistia, de a-i ierta pe corupţi, condamnaţi sau potenţial condamnaţi, iar asta e stupid, a remarcat, în cadrul unui interviu acordat RFI, europarlamentarul Cristian Preda.

"PSD şi ALDE au încercat să facă următorul târg: au spus vă mărim salarii, pensii, stipendii, burse şi aşa mai departe, dar fiţi şi voi mai îngăduitori cu corupţii! Cam ăsta este târgul pe care l-au propus şi au crezut că le merge. Acum, a ieşit în stradă mai multă lume decât a ieşit vreodată în istoria noastră modernă. Deci la noi, marea dezbatere pare să fie şi unica dezbatere. E colosal de grav ce vor să facă, propunând această îngăduinţă, această înţelegere pentru cazurile de corupţie. Să-i iertăm, domnule, să fim îngăduitori, ce, au furat şi ei un milion! Cam asta e filozofia", a declarat Cristian Preda.

Europarlamentarul a remarcat că mai sunt unii români care spun "lasă, să fure, dar să ne dea şi nouă ceva".

"E foarte grav că se întâmplă asta, dar acest lucru blochează orice dezbatere publică, pentru că e ticăloşia atât de mare, încât nu mai ai timp să discuţi cum ar trebui să arate politica energetică, în ce fel ar trebui făcută politica socială, unde se poate modifica, astfel încât să nu produci dezechilibre. Totul pare un târg aiuritor", a precizat Cristian Preda.

Politicianul nu crede că PSD şi ALDE se vor opri: "vor încerca tot felul de tertipuri, pentru că din păcate, reţelele care domină decizia în aceste partide şi e vorba, mă tem, în mare măsură şi de Opoziţia din PNL, reţelele care domină aceste partide includ, dacă nu uneori sunt dominate de personaje de acest gen, care au mari probleme cu justiţia".

"Pe de altă parte, nu poţi să neglijezi strada, pentru că e masivă, spune ceva demn. Strada nu oboseşte, asta e clar", a adăugat Cristian Preda.