Predoiu: Iohannis a înţeles mesajul poporului - domnul Ponta trebuie să plece

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat duminică, în cadrul unui interviu pentru Digi 24, că preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a înţeles mesajul transmis de către alegători la scrutinul din 16 noiembrie - că premierul Victor Ponta, prezidenţiabilul PSD, trebuie să plece.

Întrebat cum comentează faptul că Iohannis părea, în timpul campaniei electorale, dispus să încerce orice colaborare, după care a venit cu declaraţii îndreptate clar împotriva lui Ponta, Cătălin Predoiu a explicat că preşedintele ales a arătat că a înţeles mesajul electoratului.

"Votul din 16 noiembrie a dat un alt mesaj. Cu toţii aşteaptă altceva. Mesajul dat de preşedintele Iohannis arată faptul că a înţeles ce vrea poporul. Prima calitate a unui preşedinte este să înţeleagă ce vrea poporul. La ora aceasta nu există un om politic mai legitim decât preşedintele ales Klaus Iohannis, care abia a trecut prin focul unor alegeri, din care a ieşit învingător. El trebuie să asculte şi să înţeleagă mesajul poporului, respectiv construirea unei alt fel de guvernări. Klaus Iohannis a înţeles mesajul poporului, şi anume că domnul Ponta trebuie să plece", a fost replica lui Cătălin Predoiu.

Vorbind despre posibilitatea accederii la guvernare a noului PNL, Predoiu a afirmat că, în această sesiune parlamentară nu se mai poate pune problema unei moţiuni de cenzură, dar "asta nu înseamnă că nu trebuie să privim către 2015 plecând de la ce au de spus cetăţenii".