Predoiu nu mai vrea tergiversare: PSD şi aliaţii săi să respingă Legea amnistiei şi graţierii

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a solicitat luni PSD şi aliaţilor săi să introducă pe ordinea de zi controversatul proiect de lege privind amnistia şi graţierea şi să îl respingă.

„Cerem PSD şi aliaţilor să introducă pe ordinea de zi şi să să respingă proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. Ne opunem măsurilor promovate de PSD pentru a-i scăpa de corupţi în faţa legii. Avem de-a face cu un scenariu de decredibilizare a justiţiei, scenariu prin care să se pregătească amnistierea oamenilor politici condamnaţi sau care vor fi condamnaţi”, a declarat Cătălin Predoiu, citat de B1 Tv.

Controversata Lege a amnistiei şi graţierii, odată aplicată, le-ar aduce beneficii multor oameni politici influenţi, printre care Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Antonie Solomon, Ionel Manţog, Nicolae Mischie, Decebal Traian Remeş şi Relu Fenechiu.

PSD a declarat că în 2014 nu se va vota legea amnistiei, însă de fapt aceştia nu au renunţat la proiectul atât de criticat de numeroase categorii ale populaţiei, de politicieni şi în primul rând cei din opoziţie. În momentul de faţă, legea se află în sertarele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

În "Marţea Neagră", ziua de 10 decembrie 2013, parlamentarii din USL, adică în principal de la PNL şi PSD, au fost puşi pentru prima oară în faţa situaţiei de a vota proiecte de legi al căror conţinut nu îl cunoşteau: modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, legea amnistiei şi legea minelor. Cu o seară înainte proiectele s-au discutat în comisii, iar raportul nu a fost pus pe site şi nu a fost adus la cunoştinţa parlamentarilor nici măcar la ora începerii dezbaterilor sau pe parcursul dezbaterilor. Pentru două legi a fost dat raportul cu un minut sau două înainte de votul final, iar la două legi nu s-a făcut cunoscut raportul.

Legea amnistiei îi va salva în special pe politicieni de dosarele penale aflate în anchetă sau în faza judecăţii în care sunt incriminaţi pentru fapte penale pedepsite cu până la 6 ani închisoare, iar în ce priveşte graţierea, vor fi salvaţi în special politicienii care au primit pedepse de până la 7 ani de închisoare.

Ambasadele Marii Britanii, Statelor Unite ale Americii şi Olandei nu au agreat modificările făcute de către deputaţi la Codul Penal, şi au criticat modul cum au fost votate legile şi conţinutul lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne