Preotul rus care a oficiat slujba de comemorare a lui Navalnîi a fost suspendat trei ani

Politicianul rus de opoziţie Alexei Navalnîi înainte de a fi înmormântat la Moscova, 01 martie 2024
Politicianul rus de opoziţie Alexei Navalnîi înainte de a fi înmormântat la Moscova, 01 martie 2024 (Youtube - screenshot)
Redacţia
24.04.2024

Un preot ortodox rus care a oficiat slujba de comemorare a regretatului lider al opoziţiei ruse Alexei Navalnîi în luna martie a fost suspendat din funcţiile clericale timp de trei ani, a anunţat Eparhia Moscovei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit Reuters.

Într-o declaraţie publicată marţi pe site-ul său, eparhia nu a precizat care a fost motivul pedepsei care îi interzice preotului Dmitri Safronov să dea binecuvântări, să poarte sutana şi crucea preoţească a bisericii până în 2027.

De asemenea, Safronov ar urma să fie mutat la o altă biserică din Moscova pentru a îndeplini atribuţiile de cititor de psalmi.

"La sfârşitul perioadei de penitenţă, pe baza feedback-ului de la locul de ascultare, se va lua o decizie cu privire la posibilitatea ca el să mai presteze serviciul preoţesc", a precizat eparhia în declaraţia sa.

La 26 martie, Safronov a ţinut o slujbă de comemorare pentru Navalnîi, fostul lider al opoziţiei ruse şi critic fervent al lui Vladimir Putin, care a murit la vârstă de 47 de ani într-o colonie penală din Arctica în februarie. La comemorare au participat mii de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor