Presa loveşte din nou. Ministrul Energiei, 10.000 euro pe lună de la un offshore

De doi ani, Vlad Grigorescu primeşte bani de la o companie din insulele britanice Turks&Caicos. În prima declaraţie de avere depusă la începerea mandatului, demnitarul a ascuns provenienţa banilor, dezvăluie jurnalistul Cătălin Prisăcariu.
Victor Grigorescu
Victor Grigorescu (facebook.com)

La o lună de la numirea ca ministru al Energiei, pe 17 decembrie 2015, Victor Vlad Grigorescu a semnat declaraţia de avere la început de mandat şi, conform acesteia, încasa anual 568.050 lei din "cedarea folosinţei bunurilor". În ciuda faptului că formularul declaraţiei de avere cere în mod expres să fie specificată sursa veniturilor (nume şi adresă), ministrul a ignorat acest lucru, scrie România Liberă.

După ce publicaţia i-a solicitat, prin adresă oficială, să comunice provenienţa banilor, ministrul a întocmit o nouă declaraţie de avere, datată 26 ianuarie 2016, în care misterul s-a lămurit parţial: banii proveneau din cedarea folosinţei a două bunuri.

Astfel, din cedarea folosinţei unui bun imobil, demnitarul încasează anual 13.550 lei, deci cam 1.100 de lei lunar. Plătitorul sumei, însă, a fost anonimizat în declaraţie, deci ministrul încalcă în continuare legea declarării averi­lor. Restul sumei, adică 554.500 lei, provine de la o companie al cărei nume a fost dezvăluit: Impact Sales Co., din jurisdicţia offshore britanică (British Overseas Territories) Turks&Caicos.

Iar bunul a cărui folosinţă o cedează Grigorescu este unul mobil, nu imobil. Deci nu este vorba de un teren sau o clădire, ci fie de un vehicul, fie de, spre exemplu, un brevet de invenţie, aşa cum au arătat avocaţii consultaţi de publicaţia citată.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne