Presa rusă se întreabă asupra culpabilităţii după catastrofa aeriană din Ucraina

Aparatul Boeing-777, care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a  prăbuşit joi, în jurul orei locale 16:30, în apropiere de localitatea  Grabovo, situată la circa 50 de kilometri de oraşul Doneţk.
Aparatul Boeing-777, care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi, în jurul orei locale 16:30, în apropiere de localitatea Grabovo, situată la circa 50 de kilometri de oraşul Doneţk. (youtube.com)
Epoch Times România
18.07.2014

Presa rusă ridică vineri întrebări privind identitatea celor responsabili de prăbuşirea avionului malaezian, cu aproape 300 de persoane la bord, în estul Ucrainei, în condiţiile în care separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene se acuză reciproc că au doborât aeronava, relatează France Presse.

'Cine a doborât avionul?', titrează cotidianul economic Vedomosti.

'Istoria bogată în activităţi de război implicând separatişti sau grupuri armate nu cunoaşte cazuri când insurgenţii doboară un avion de pasageri. Rachete puternice cad rareori în mâinile lor', scrie ziarul rus.

Cu toate acestea, Vedomosti relatează, citând agenţii de presă ruse, că la 29 iunie, insurgenţi din estul Ucrainei au preluat controlul asupra Unităţii Nr. 1402 a armatei ucrainene unde se aflau rachete 'Buk' , capabile să atingă ţinte la o altitudine de peste 10 km.

La rândul său, ziarul Tvoi den scrie că avionul a fost distrus de o rachetă ucraineană Buk, într-un articol citând autoproclamatele 'autorităţi ale Republicii Populare Doneţk'.

'Insurgenţii nu au astfel de arme', afirmă, între altele, acest ziar popular.

Cotidianul economic Kommersant, citând surse ale aviaţiei ruse, concluzionează că Ucraina va fi responsabilă pentru tragedie, oricare ar fi vinovatul.

Kievul 'ar fi trebuit să interzică complet zborurile în zonele' afectate de confruntări în estul ţării, estimează această sursă.

Potrivit acesteia, Ucraina a închis spaţiul său aerian pentru zboruri în zona de conflict, dar numai pentru zborurile cu o altitudine mai mică de 7.800 de metri.

'Mai sus se poate zbura, dar este riscant', consideră interlocutorul Kommersant.

O altă sursă din aviaţia ucraineană, citată de asemenea de ziarul menţionat, a confirmat că spaţiul aerian a fost deschis zborurilor la o altitudine mai sus de 7.500 de metri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor