Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cere Parlamentului să desfiinţeze DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi acuzat de efectuarea unor plăţi nelegale din bugetul public în valoare de peste 5 milioane euro, cere desfiinţarea DNA, printr-un comunicat de presă remis miercuri de Consiliul Judeţean aflat în subordinea sa.

Solidari cu preşedintele lor, membrii CJ Constanţa, se declară revoltaţi de modul "abuziv şi inuman" în care Nicuşor Constantinescu a fost ridicat joi de procurorii DNA, şi condamnă "cu tărie" această acţiune care "face parte din războiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL”.

Potrivit comunicatului, nu există niciun motiv pentru ridicarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, măsură la care procurorii au ajuns după ce preşedintele CJ Constanţa a refuzat să se prezinte la sediul DNA pentru investigaţii, când a fost citat. Membrii CJ au o explicaţie, preşedintele a avut probleme de sănătate, dar şi-a mandatat avocatul pentru a-l reprezenta.

Membrii Consiliului Judeţean se declară solidari cu Nicuşor Daniel Constantinescu, care nu a făcut altceva decât să deruleze programele USL validate de constănţeni în 2012, votate în unanimitate de consilierii judeţeni

"Acuzaţiile aduse astăzi sunt legate de programele Consiliului Judeţean, programe propuse de USL şi validate de constănţeni în anul 2012 prin cele peste 250.000 de voturi exprimate de aceştia. Aceste programe au fost supuse plenului Consiliului Judeţean, votate în unanimitate de Consilierii judeţeni legal aleşi şi neatacate în contencios administrativ de către instituţia prefectului."

În consecinţă, Nicuşor Constantinescu cere Parlamentului României desfiinţarea prin lege a DNA, acest "aparat odios de poliţie politică", condus de Traian Băsescu şi ai săi.

"Ca urmare a succesiuni faptelor întâmplate azi, considerăm că acţiunea de azi este abuzivă, nelegală şi face parte din războiul politic pe care DNA-ul condus de Traian Băsescu îl duce împotriva oamenilor politici ai USL.

Preşedintele Consiliului Judeţean Nicuşor Constantinescu cere Parlamentului României desfiinţarea prin lege a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, un aparat odios de poliţie politică aflat la îndemâna lui Traian Băsescu şi care s-a plasat prin acţiunile sale deasupra justiţiei române şi a statului de drept." se cere în comunicat.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne