Preşedintele Poloniei îl felicită pe Iohannis şi îl invită la Varşovia

Presedintele polonez, Bronislaw Komorowski.
Presedintele polonez, Bronislaw Komorowski. (Janek SKARZYNSKI / AFP / Getty Images)

Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, l-a felicitat pe preşedintele ales Klaus Iohannis pentru înalta funcţie pe care o va avea în stat şi i-a adresat o invitaţie oficială de a vizita Varşovia, a comunicat miercuri Ambasada Poloniei la Bucureşti.

Preşedintele polonez a precizat că România şi Polonia au o istorie şi o prietenie care durează de secole şi beneficiază de un parteneriat strategic care facilitează amplificarea cooperării bilaterale dintre cele două ţări.

”Polonia şi România sunt legate nu numai de o istorie şi de o prietenie de secole, dar şi de provocări comune atât în imediata noastră vecinătate, cât şi la nivel global. Parteneriatul Strategic dintre ţările noastre constituie o platformă ideală pentru adâncirea cooperării bilaterale şi la nivelul forumurilor internaţionale, printre altele în cadrul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice”, a declarat Bronisław Komorowski.

Bronislaw Komorwski l-a reasigurat pe Iohannis că dialogul polono-român va continua pe viitor şi l-a invitat la Varşovia pentru a aprofunda chestiunile curente şi perspectivele de dezvoltare a contactelor bilaterale.

”Contez pe faptul că dialogul polono-român va fi continuat în viitor. O întâlnire personală ar fi o ocazie perfectă pentru a discuta problemele curente şi perspectivele dezvoltării contactelor bilaterale. Profitând de ocazie, aş dori să vă invit să faceţi o vizită la Varşovia în viitorul apropiat”, a declarat preşedintele Poloniei.

În final, Komorowski i-a transmis lui Iohannis ”succes şi fericire” în îndeplinirea funcţiei de preşedinte, cât şi urări de bine în viaţa personală.

Preşedintele polonez este al doilea lider de stat care îi adresează o invitaţie lui Klaus Iohannis. Marţi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a felicitat pe Iohannis pentru câştigarea funcţiei de preşedinte şi l-a invitat să efectueze o vizită oficială la Kiev.