Primăria lui Oprescu, în vizorul DNA. Un alt funcţionar a fost prins în flagrant în timp ce lua mită

(photos.com)

La scurt timp după ce consilierul personal al lui Sorin Oprescu, Wigler Solomon, a fost prins în timp ce lua mită, procurorii DNA au luat din nou în vizor Primăria Municipiului Bucureşti. Oamenii legii au dispus vineri punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Cosmin Gheorghe Metescu, funcţionar public în cadrul Serviciului Urbanism al primăriei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

"În cursul anului 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin, în calitate de funcţionar public în cadrul Serviciului Urbanism al Primăriei Municipiului Bucureşti, a pretins – prin intermediari – suma de 40.000 de euro de la proprietarii unui teren situat în Bucureşti, pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, în sensul modificării unui plan de urbanism zonal.

Concret, proprietarii erau interesaţi ca suprafaţa de teren respectivă să dobândească caracter construibil, în condiţiile în care, potrivit planului de urbanism zonal actual, această suprafaţă de teren nu avea caracter construibil, fiind încadrată în categoria "spaţii verzi".

La data de 11 iunie 2015, inculpatul Metescu Gheorghe Cosmin a primit de la unul dintre intermediari suma de bani respectivă, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei."

Recomandăm şi Consilierul personal al lui Oprescu, prins în flagrant în timp ce lua mită

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.