Primul termen în dosarul Ponta. Opoziţia reacţionează: "Am ajuns oaia neagră a Europei"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
21.09.2015

Premierul Victor Ponta are luni primul său termen din dosarul în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Această situaţie fără precedent în România a generat reacţii dure din partea PNL şi PMP.

PMP: Menţinerea lui Ponta în funcţie va transforma România în oaia neagră a Europei

"După cum se prefigurează evenimentele, Victor Ponta va rămâne în funcţia de premier. Interesul naţional a devenit interesul penal, în înţelegerea coaliţiei de guvernare, de protecţie a liderilor săi în faţa justiţiei. Liviu Dragnea a declarat că-l susţine pe Ponta în funcţia de premier. Ca de la penal la penal.

Lumea civilizată ne priveşte cu surprindere, cum de nu pricepem că premierul unei ţări europene trebuie să aibă o conduită morală impecabilă, pentru că este cartea de vizită a ţării, reprezintă un model pentru milioane de cetăţeni şi tineri. În ţările spre care tindem nu se acceptă aşa ceva. Nu există conducători de primă linie anchetaţi penal sau trimişi în judecată. Suntem singura ţară care acceptă aşa ceva, am ajuns oaia neagră a Europei!

La un asemenea nivel de reprezentare nu există prezumţia de nevinovăţie, valabilă pentru oamenii de rând. Aici eşti impecabil sau nu eşti de loc. Victor Ponta are un şir lung de atacuri la adresa justiţiei, de la "atunci când vom prelua controlul politic la DNA", la ultimul, "obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu 10 ani!"

Coaliţia de guvernare nu se obişnuieşte cu independenţa justiţiei, cu statul de drept, le critică de câte ori are ocazia. De la "marţea neagră", la zecile de acte normative de amputare a justiţiei, care aşteaptă în sertare un moment prielnic pentru promovare, actuala coaliţie încearcă orice metodă pentru a-şi salva corupţii de anchetele şi judecata magistraţilor.

Ce nu înţelege actuala coaliţie. Electoratul pricepe tot mai exact aceste încercări ale politicienilor de a se salva după ce au comis fapte grave de corupţie şi fraude din bugetele statului. Şi va sancţiona drastic la urne încercările de sustragere de la a da socoteală pentru faptele comise. Iar în plan extern, credibilitatea şi încrederea investitorilor în statul român s-a diminuat drastic. Cei care suferă suntem noi toţi, românii obişnuiţi, lipsiţi de investiţii şi de respectul partenerilor noştri externi."

PNL via Raeţchi: Ponta este o vulnerabilitate pentru România în plan extern

"Deşi inadecvată, afirmaţia ministrului de Externe maghiar care îi cere României să fie mai sfioasă în condiţiile în care suntem conduşi de un premier trimis în judecată, demonstrează că Victor Ponta este o vulnerabilitate şi în plan extern. Cu un premier cu o situaţie juridică foarte complicată, România îşi pierde din credibilitate şi devine imposibil să îşi apere interesele la nivel european. Situaţia este cu atât mai regretabilă cu cât suntem puşi la zid de reprezentantul unui stat precum Ungaria, care construieşte garduri de sârma ghimpată pentru a-i opri pe imigranţi, soluţie care aminteşte de anii '30.

Mai mult, în acest mod un specialist onorabil, ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, e pus într-o situaţie delicată de realitatea juridică în care se află premierul Ponta. Chiar şi preşedintele României, Klaus Iohannis, se află într-o situaţie dificilă, în condiţiile în care trebuie să ne reprezinte la un Consiliu European decisiv în doar câteva zile cu un premier cu grave probleme penale. Dacă Ungaria îşi permite astfel de afirmaţii, mă întreb cum putem apăra interesele românilor care muncesc în state precum Marea Britanie sau Franţa? Cum îşi arată faţa premierul nostru la o reuniune la care participă Francois Hollande sau David Cameron?

Ce autoritate şi legitimitate are, la un summit internaţional, Victor Ponta? Este suficient că guvernarea României este pusă pe aşteptare în timp ce premierul ţării trebuie să meargă la DNA sau, mai nou, în sălile de judecată. Nu avem nevoie de un şef al Guvernului care să nu fie capabil să ridice privirea în străinătate pentru că nu este luat în serios şi este complet compromis. Victor Ponta trebuie să demisioneze din funcţie urgent sau să fie demis prin adoptarea moţiunii de cenzură PNL. Orice minut pe care Victor Ponta îl petrece la Palatul Victoria aduce prejudicii imense României şi ne trimite în rândul statelor ignorate şi sfidate de liderii europeni."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor