"Prin eşecul privatizării la CFR Marfă, guvernul USL valorează mai puţin decât o grămadă de fier vechi" - Tomac

Garnitură tren de călători
Garnitură tren de călători (Epoch Times România)

Eşecul privatizării CFR Marfă stârneşte reacţii în mediul politic. Opoziţia acuză guvernul Ponta pentru o altă non-privatizare păguboasă pentru ţară, atât pe plan intern cât şi internaţional. Într-un comunicat presă remis luni, Partidul Mişcarea Populară critică modul în care au fost făcute numirile în fruntea Ministerului de Transporturi şi modul superficial în care Guvernul Ponta a tratat privatizarea unei companii de importanţa strategică naţională:

"După câteva luni de bâlbe şi înlocuirea penalului Fenechiu de la Transporturi cu o persoană străină de acest domeniu, guvernul USL - condus la televizor de Victor Ponta - înregistrează un nou eşec major: privatizarea CFR Marfă. În loc să oprească risipă de bani, căpuşarea şi proasta gestiune, în loc să relanseze această companie de importanţă naţională cu ajutorul unui partener strategic, în stare să aducă noi tehnologii şi să facă o restructurare de succes, dr. Ponta a mai jucat o dată alba-neagră, în stilul deja consacrat anul trecut, când Dan Diaconescu umbla cu o sacoşă de bani pe holurile guvernului, pentru a „salva” combinatul Oltchim.", acuză Eugen Tomac, liderul PMP.

"Eşecul privatizării CFR Marfă denotă incompetenţă maximă", mai acuză Tomac, care remarcă faptul că acest rateu al statului va fi interpretat drept un "semnal negativ în pieţe şi va descuraja ultimii investitori serioşi, care şi-ar mai fi orientat proiectele către România. "

"Cine plăteşte o factură atât de usturătoare pentru economia ţării?" se întreabă Tomac, cerând Guvernului Ponta să eludeze şi de această dată răspunderea pentru greşeli care îi aparţin exclusiv:

"CSAT stabilise că privatizarea CFR Marfă este sarcină a Executivului. Ponta nu are nici o şansă de a pasa responsabilitatea acestui eşec pe umerii oricărei alte instituţii din afara Guvernului."

În încheierea comunicatului, Partidul Mişcarea Populară îi cere din nou lui Victor Ponta "să nu se mai joace de-a guvernarea, în răspăr cu normele transparenţei şi sub bagheta unor miniştri diletanţi, care nu pot alcătui nici măcar o Comisie de privatizare legală şi eficientă."

"Înţesat cu penali, incompatibili şi nepricepuţi, Guvernul USL e o marfă expirată, pe care nu o mai cumpără nimeni. România are nevoie de cu totul altceva!" concluzionează tânărul lider al PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne