Prinţul William, criticat pentru că a fost la vânătoare înainte să ceară oprirea braconajului

Prinţul William şi soţia sa Catherine, Ducesa de Cambridge
Prinţul William şi soţia sa Catherine, Ducesa de Cambridge (ADRIAN DENNIS / AFP / Getty Images)

Ducele de Cambridge, prinţul William al Marii Britanii, a apărut într-un videoclip alături de tatăl său, în care promova o conferinţă despre animalele sălbatice, care a început duminică în Londra, şi în care făcea apel la oprirea braconajului din Africa, dar a fost aspru criticat pentru videoclip pentru că fusese plecat la vânătoare în Spania cu câteva ore înainte de înregistrarea acestuia.

În videoclip acesta spune că vrea ca fiul său, George, acum în vârstă de 6 luni, "să experimenteze aceeaşi Africa pe care am cunoscut-o şi eu când eram copil".

Prinţul a fost acuzat de ipocrizie de militanţii pentru drepturile animalelor din cauza călătoriei sale din week-end în Spania, unde a fost la vânătoare de mistreţi.

"Nu are niciun sens să te duci să împuşti mistreţi într-o săptămână şi să găzduieşti o conferinţă privind infracţiunile împotriva vieţii sălbatice în următoarea", a declarat Joe Duckworth, şeful Ligii împotriva Sporturilor Crude din Marea Britanie, potrivit The Mirror.

"Ne întrebăm dacă este de aşteptat ca cineva să-l ia în serios atunci când este pe scenă şi vorbeşte despre modul în care se pot proteja animalele", a continuat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe