Procurorii anticorupţie: deputatul PSD Vlad Cosma, a luat mită 1 milion de euro

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma a fost reţinut marţi pentru 24 de ore, urmând ca procurorii DNA să prezinte mâine magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie propunerea de arestare preventivă a acestuia pentru 30 de zile. Cosma este acuzat de trafic de influenţă în acelaşi dosar în care este inclupat şi fiul Preşedintelui CJ, deputatul PSD, Vlad Cosma. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Vlad Cosma că a luat mită 1 milion de euro, pentru a interveni la tatăl său în favoarea unor oameni de afaceri.

Potrivit urmăririi penale, deputatul PSD Vlad Cosma, ajutat de încă o persoană, a pretins şi a primit în perioada 2012 – 2013 importante sume de bani (aproximativ 4.410.149, 97 lei), de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale – denunţătorii în acest dosar - disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale.

În schimbul banilor, Vlad Cosma le-ar fi promis acestora că îi ajută să obţină de la Consiliul Judeţean contracte preferenţiale supraevaluate, pentru lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă şi că le va obţine decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru ca beneficiarii lor să aibă de unde plăti mita cerută de Vlad Cosma.

Conform unor surse judiciare, audierile au loc în dosarul în care este arestat preventiv Răzvan Alexe, denunţat pentru trafic de influenţă de către un om de afaceri care are contracte cu CJ Prahova.

Alexe, prezentat de presa locală ca interlop şi apropiat al familiei lui Mircea Cosma a fost reţinut de procurori în noiembrie 2013 într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta lua bani de la patronul firmei SC Star T&D, lăsând să se înţeleagă că are influenţă pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi că îi poate facilita atribuirea unor contracte de lucrări publice în judeţ, susţin procurorii DNA.

Din refereratul de arestare preventivă a lui Alexe, întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Prahova, reiese că în această schemă era folosită firma Marconstruct, ce aparţine fostului consilier din Secretariatul General al Guvernului, Marcel Păvăleanu.

Păvăleanu a fost şi el arestat preventiv într-un alt dosar, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul ridicându-se de 35 de milioane de euro. Păvăleanu, fost preşedinte al PSD Plopeni şi membru al Consiliului de Administraţie al unei societăţi deţinute de CJ Prahova, este şi el unul dintre apropiaţii deputatului PSD Vlad Cosma, fiul lui Micea Cosma.

În respectivul dosar este cercetată şi fiica lui Mircea Cosma, Andreea Cosma-Saad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne