Promisiunea Olguţei Vasilescu pentru bugetari: vouchere de vacanţă şi două norme de hrană

După ce a promis dublarea salariilor mai mici de 4000 de lei, creşteri cu 45% a celor mai mari, acum ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că toţi bugetarii vor avea incluse în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană.
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii),
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat joi că toţi bugetarii vor avea incluse în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană, relatează Agerpres. Acesta prevedere ar urma să fie inclusă în draftul legii salarizării care va fi gata probabil la finele lunii martie, după finalizarea discuţiilor cu toţi partenerii de dialog social.

"Toţi bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanţă şi două norme de hrană, absolut toţi bugetarii. Dar asta nu ridică probleme, pentru că se reduce nivelul de sporuri, adică vor fi 30% pe ordonator de credite. Ce ne asigurăm noi cu această ocazie este că absolut toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor. Nu se mai întâmplă ca până acum, când unii, doar pentru că erau şefi, luau nişte sporuri foarte mari faţă de restul angajaţilor. Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar să aibă norma de hrană şi să aibă acest voucher de vacanţă, atunci în nivelul sporurilor trebuie să fie prinse pentru toată lumea. Considerăm că este o variantă mai corectă", a declarat ministrul la finalul discuţiilor cu sindicaliştii din Educaţie pe marginea proiectului Legii salarizării bugetarilor.

Vasilescu a mai adăugat că la elaborarea proiectului au fost luate în calcul datele de la ministere, dar şi de la sindicate, privind numărul de angajaţi şi salariile în plată la ora actuală.

"Discuţiile cu toată lumea au fost de maniera: sunt nişte sume în aceste anexe, dacă nu ne vom încadra în anvelopa de 32 de miliarde lei vom mai scădea din ele şi toată lumea a fost de acord. Sigur că diferenţele faţă de anexele pe care ei le-au primit deja nu vor fi foarte mari", a precizat ministrul.

Comentând afirmaţiile colegului său de partid, Victor Ponta, care s-a întrebat de unde o să ia guvernul bani pentru majorarea salariilor, Olguţa Vasilescu a menţionat că temerile sunt nejustificate, în condiţiile în care anvelopa bugetară este cu 10 miliarde lei mai mică faţă de cea din varianta Guvernului Ponta.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne