Protest inedit în judeţul Arad. Şoferii plantează copaci în gropile de pe carosabil

Exasperaţi de indiferenţa autorităţilor care nu au făcut nimic pentru a repara drumul judeţean 709B, şoferii din zonă au "semnalizat" gropile plantând copaci în ele.
Gropi în carosabil
Gropi în carosabil (Epoch Times România)

Nemulţumiţi de starea Drumului Judeţean 709 B, care leagă localităţile Macea de Sânmartin din judeţul Arad, mai mulţi şoferi din zonă au plantat copaci în gropile de pe drum, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, oamenii au recurs la aceste proteste inedite după ce numeroasele petiţii trimise către autorităţi nu au dat niciun rezultat. Administratorul drumului a fost amendat cu peste 2 mii de lei, dar şoseaua a rămas tot nereparată. Aşadar, cum plângerile scrise nu au rezolvat nimic, oamenii au trecut la treabă, plantând copaci în gropile de pe drumul ce le face zob maşinile.

Protestatarii au acuzat că gropile de pe drumul judeţean ce leagă localităţile Macea de Sânmartin au diametrul de 50 de centimetri şi adâncimea de 30, iar din cauza stării proaste a şoselei, ajung cu maşinile în service şi suportă din buzunarul propriu cheltuielile pentru reparaţii. De asemenea, cetăţenii mai reclamă că unele treceri de pietoni nu sunt semnalizate iar indicatoarele rutiere lipsesc cu desăvârşire.

"Este trist că în această zonă de vest, una dintre cele mai industrializate şi dezvoltate din România, există atâta indiferenţă. Am putea avea cea mai dezvoltată infrastructură, în schimb avem cea mai dezvoltată nepăsare", a declarat un şofer din Arad.