Protestatarii români, un exemplu pentru francezii ce luptă contra corupţiei

Românii oferă un exemplu serios în materie de proteste paşnice contra corupţiei, consideră organizatorii unui protest programat să aibă loc duminică la Paris.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protagonişti ai unor proteste maraton, românii au ajuns un exemplu de spirit civic şi de mobilizare contra corupţiei, pentru alte ţări.

Astfel, pe pagina de Facebook dedicată unui protest contra corupţiei aleşilor, programat să aibă loc duminică, 19 februarie, la Paris, românii sunt daţi ca "exemplu serios."

"Nu vom fi singurii care ne facem auzite vocile. Şi românii oferă un exemplu serios în acest moment", scriu, pe Facebook, organizatorii protestului "Adunare împotriva corupţiei aleşilor".

Protestul ce va avea loc mâine la Paris îşi propune să sancţioneze politicienii aflaţi în conflict de interese care deturnează bunurile publice pentru interese personale. Manifestanţii francezi mai doresc - la fel ca şi cei români - ca legea să fie aceeaşi pentru toţi, nu să se aplice doar oamenilor de rând.

Menţionarea românilor în cadrul apelului la mobilizare are loc în contextul în care de 17 zile consecutiv, în Piaţa Victoriei, din Capitală, şi alte oraşe din ţară au loc proteste care deja transcend sfera OUG 13, manifestanţii dorindu-şi schimbarea atât a Guvernului cât şi a modului în care aleşii conduc România. Astfel, prin protestele lor zilnice, oamenii transmit clasei politice că nu mai sunt dispuşi să permită adoptarea de legi strâmbe, date peste noapte, pe furiş şi nici să fie trataţi ca o masă de manevră ce poate fi mituită cu un ban în plus la pensie sau ceva gratuităţi, în timp ce politicienii îşi spală cazierele.