Prună: Confiscarea extinsă, mai eficientă decât închisoarea. Descurajează infractorul şi aduce bani la buget

Este foarte scump să ţii pe cineva în puşcărie, a explicat miercuri ministrul Justiţiei, potrivit căreia confiscarea averilor dobândite ilicit ar fi mai descurajantă pentru cei ce comit infracţiuni economice decât spectrul puşcăriei şi în plus ar aduce şi bani la buget.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pentru cei ce fură de la societate, perspectiva că li se vor lua banii obţinuţi ilicit ar fi mult mai descurajantă decât închisoarea, a susţinut ministrul Justiţiei, Raluca Prună, într-un interviu acordat miercuri la Adevărul Live.

"Pentru cineva care are prejudicii de sute de milioane de euro, toate teoriile economice ar spune că, într-un fel, este o investiţie foarte bună să stai un an, doi, trei, cinci ani în penitenciar, să scrii nişte cărţi, te porţi bine, munceşti, meditezi şi după aceea ieşi şi te bucuri de fructele infracţiunii. Noi vrem să luăm fructele infracţiunii şi, în măsura în care se poate, cu o justă măsură, să nu trimitem neapărat în penitenciar de la momentul unu, ci efectiv să luăm banii”, a declarat Prună, preluată de news.ro.

Prună a mai explicat că deşi legea spune că o infracţiune se pedepseşte cu o pedeapsă privativă de libertate, este foarte scump să ţii pe cineva în penitenciar pe când confiscarea averilor ilicite este de natură să-i descurajeze pe infractori.

Nu în ultimul rând, Prună a explicat că în Codul penal există dispoziţii privind confiscarea extinsă, iar judecătorii dispun de mijloace să se asigure că bunurile obţinute din infracţiuni sunt indisponibilizate, chiar dacă nu mai sunt pe numele infractorilor, ci a unor persoane din familia acestuia.

"Avem tot cadrul legal să ne asigurăm că dacă vrem mai mulţi bani la buget îi putem avea”, a adăugat ministrul Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne