Prună, optimistă: Justiţia a atins acel nivel în care să nu mai poată fi influenţată politic

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pare convinsă că justiţia din ţara noastră nu mai poate fi influenţată politic.
Raluca Prună
Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Justiţia din România a atins nivelul în care să nu mai poată fi influenţată politic, însă va fi necesară în continuare o colaborare mai bună cu Parlamentul şi, dacă se poate, o concentrare pe aplicarea legislaţiei din România şi nu pe schimbarea ei, a declarat marţi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la prezentarea bilanţului mandatului său.

"În materie de agendă europeană, am participat la Consiliile JAI, cred că am avansat destul de bine pe această agendă şi am avut, de asemenea, numeroase misiuni de monitorizare în cadrul MCV. În tot cursul acestui an, am început să explic interlocutorilor europeni, Comisiei Europene şi experţilor care au venit că sistemul judiciar din România a ajuns la un grad de maturitate în care, indiferent de existenţa sau inexistenţa voinţei politice cu privire la justiţie independentă, drumul înapoi să nu mai poată fi făcut. Reafirm astăzi, fără să am nicio ezitare, că justiţia din România a atins acest nivel în care să nu mai poată fi influenţată politic", a precizat Raluca Prună, citată de Agerpres.

Ministrul Justiţiei susţine că ar dori să vadă o mai bună colaborare cu Parlamentul viitor şi, dacă se poate, o concentrare pe aplicarea legislaţiei din România şi nu pe schimbarea ei.

"Există o tentaţie întotdeauna de a modifica legislaţia. Ceea ce trebuie să facem este să ne arătăm nouă înşine, dar şi partenerilor noştri, că ceea ce s-a făcut în România este sustenabil şi că suntem serioşi în ceea ce priveşte aplicarea legilor în această ţară", a subliniat Raluca Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne