PSD a primit ultimatum. Liberalii cer vot la vedere şi procedură rapidă în cazul imunităţilor

Liberalii iau în calcul "variante radicale de reacţie" în cazul în care rivalii de la PSD nu dau undă verde proiectului lor de lege care vizează o simplificare a procedurii de ridicare a imunităţilor.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ultimatum pentru PSD. În cazul în care nu este adoptat până pe 5 octombrie proiectul PNL de simplificare a procedurii de ridicare a imunităţilor, liberalii iau în calcul inclusiv "variante radicale de reacţie", a anunţat luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional, copreşedintele partidului Alina Gorghiu.

"Avem un proiect depus din decembrie 2014 care prevede o procedură de simplificare a ridicării imunităţilor şi care spune în felul următor: de când a venit cererea de la DNA, de la Parchet către Parlament, ai 24 de ore pentru elaborare a raportului. A venit raportul în plen, mai ai 24 de ore pentru a da votul, dar votul trebuie să fie deschis, la vedere. E un proiect pentru care o să dăm un ultimatum colegilor de la PSD.

De doi ani de zile ne tot duc cu zăhărelul exprimând în spaţiul public cum că vor scoaterea imunităţilor, ridicarea tuturor procedurilor care împiedică buna înfăptuire a Justiţiei, dar la PSD diferenţa între declaraţia publică şi concret, ce se întâmplă la vot, este foarte mare. Până pe 5 octombrie aşteptăm materializarea acestui proiect, adică votul dat pe acest proiect de modificare a regulamentului. Dacă în data de 5 octombrie nu se va întâmpla acest lucru, vom discuta orice mijloc de presiune politică a parlamentarilor liberali pentru a putea mişca lucrurile pe mai departe", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Şefa liberalilor a explicat că la nivelul conducerii partidului au fost discutate o serie de variante radicale de reacţie, dar nu a fost luată încă nicio decizie.

"S-a discutat azi în interior de protest al parlamentarilor, s-au discutat şi alte variante mai radicale pentru a forţa PSD-ALDE să revină la normalitatea parlamentară, la o decenţă parlamentară. (...) N-am să vorbesc azi de demisia parlamentarilor până nu văd ce se întâmplă în Senat, dar, da, s-au luat în calcul diverse variante radicale de reacţie, în condiţiile în care acest proiect nu va fi aprobat de Parlament, în condiţiile în care nu se vor face paşi către o normalizare a situaţiei din Parlament", a explicat Alina Gorghiu.