PSD ar vrea refacerea alianţei cu liberalii după europarlamentare. Replica PNL

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Premierul Victor Ponta le-a transmis luni liderilor PSD care au participat la şedinţa Biroului Politic Naţional că trebuie să rămână în relaţii bune cu liberalii pentru că după alegerile europarlamentare din 25 mai vor fi din nou împreună.

Pe fondul veşnicei lupte declarate împotriva regimului lui Traian Băsescu, Ponta a invocat refacerea alianţei cu liberalii.

"Domnul Băsescu, doamna Udrea şi-au revenit un pic, au prins curaj, iarăşi cred că a uitat lumea cine a tăiat pensiile şi salariile, cine i-a furat atâţia ani. Ei sunt adversarii noştri, au încă un regim şi un sistem puternic cu propagandă, cu oameni cu bani care vor să-i ajute să rămână la putere. Noi cu ei ne luptăm. Vă rog pe toţi să transmiteţi în teritoriu că avem nevoie de toate forţele şi de toţi aliaţii, inclusiv o să vă rog pe cât posibil - pe la Iaşi e mai greu - dar în rest cred că se poate să rămânem în relaţii bune cu liberalii, pentru că după 25 mai eu cred că vom fi nou împreună", a declarat Victor Ponta.

Chiar şi purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat după şedinţa BPN că este extrem de important scorul pe care îl vor obţine liberalii la europarlamentare, pentru că în cazul în care acesta va fi unul mic atunci există şanse mari ca USL să se "reactiveze".

"Alegerile pentru Parlamentul European sunt un test şi pentru toate partidele politice, şi pentru alianţa electorală PSD-UNPR-PC, dar şi pentru PNL. Acum, după ce liberalii au plecat din USL şi au ţinut foarte mult să rupă această uniune politică, se întâlnesc cu electoratul de unii singuri. E important ce scor vor lua. Dacă vor lua un rezultat mic, eu cred că sunt şanse mari ca USL să se reactiveze, pentru că nu e desfiinţată", a spus Ivan.

Ivan a subliniat că cei din PSD ştiu foarte bine că nu toţi liberalii sunt bucuroşi de decizia de rupere a alianţei şi că îşi doresc refacerea USL.

Purtătorul de cuvânt al PSD susţine cu europarlamentarele sunt un test, iar "liberalii se vor convinge dacă au luat sau nu decizia bună".

Replica liberalilor

Răspunsul liberalilor nu s-a lăsat mult aşteptat. Purtătorul de cuvânt Cristina Pocora a afirmat că "Victor Ponta şi PSD şi-au făcut o temă din a clama peste tot că doresc refacerea USL", însă "faptele demonstrează că aceasta este o minciună".

„PSD a decis zilele trecute, împreună cu aliatul său de nădejde din Iaşi, PDL, să schimbe majoritatea din Consiliul Judeţean, motivând lucruri complet ridicole. La Iaşi, PSD a dat practic mâna cu PDL. În plan local, PNL este singura forţă care împiedică pesedizarea Iaşului. Când acest lucru s-a întâmplat, Iaşiul a fost lovit de subdezvoltare şi de sărăcie”, a explicat Pocora.

Aceasta a subliniat că PSD dovedeşte din nou că este un partid în al cărui cuvânt nu se poate avea încredere şi care încearcă să îi păcălească pe români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne