Radu Carp: Înaintarea lui Corlăţean la rangul de consilier diplomatic, făcută cu încălcarea legii

Secretarul executiv al PNL, Radu Carp, acuză că Titus Corlăţean a fost înaintat de MAE în rangul de consilier diplomatic cu încălcarea legii.
Liviu Dragnea, viceprim-ministru şi Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe
Liviu Dragnea, viceprim-ministru şi Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe (Epoch Times România)

Fostul ministru de externe şi senator PSD Titus Corlăţean a fost înaintat de MAE în rangul de consilier diplomatic cu încălcarea legii, acuză secretarul executiv al PNL, Radu Carp.

"Domnului Titus Corlăţean ar fi trebuit să-i înceteze contractul de muncă la data la care a fost ales pentru prima oară în Parlamentul României (decembrie 2004). Potrivit art. 49 şi 51 din Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, calitatea de membru al Corpului diplomatic şi consular încetează în caz de incompatibilitate, iar orice funcţie publică este considerată incompatibilă cu această calitate.", susţine Radu Carp, conform unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Carp mai precizează că, potrivit ministrului Bogdan Aurescu, raporturile de muncă ale lui Titus Corlăţean cu MAE au fost suspendate "pe durata ocupării unor funcţii de demnitate publică", aceasta fiind explicaţia pentru care a fost făcută înaintarea sa în grad. În opinia liberalului, această explicaţie nu ţine însă cont de cadrul normativ în vigoare, respectiv de faptul că, potrivit art. 64 din Legea nr. 269/2003, suspendarea operează doar pe durata exercitării unei funcţii internaţionale. "Art. 66 din Legea nr. 269/2003, invocat de domnul Aurescu, potrivit căruia se recunoaşte vechimea în muncă pe durata suspendării, nu este aplicabil în cazul domnului Corlăţean.", afirmă liberalul.

"Politicienii PSD reuşesc să avanseze în profesia lor chiar şi atunci când nu o exercită, iar miniştrii Guvernului Ponta consideră că prezentarea unor date care nu corespund realităţii poate induce în eroare opinia publică. În cazul promovării în funcţie a senatorului PSD Titus Corlăţean se verifică integral reţeta guvernării actuale: încălcarea legii şi prezentarea repetată a minciunii drept adevăr.", concluzionează liberalul.

Reamintim că la nici un an de când românii din diaspora au fost obligaţi să stea ore în şir la cozi interminabile pentru a putea vota la alegerile prezidenţiale, Titus Corlăţean, considerat a fi unul dintre principalii oficiali responsabili pentru această situaţie, a fost înaintat în grad diplomatic de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, conform procedurii la jumătate de stagiu, procedură care se aplică diplomaţilor cu merite deosebite, potrivit unui document MAE obţinut în exclusivitate de FLUX 24.

În urma acestei promovări, Titus Corlăţean, care era şi consilier onorific pe probleme de politică externă al premierului Victor Ponta, a primit gradul de consilier diplomatic.