Radu Mazăre, supărat pe ANI: "o recuz pe doamna inspector şi îi cer daune"

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

După ce nu demult i-a înjurat în termeni obsceni pe procurorii DNA, mai nou, primarul Constanţei, Radu Mazăre, anunţa că va face plângere penală pentru abuz în serviciu şi îi va cere daune inspectorului ANI care a sesizat DNA pentru cercetarea sa cu privire la un posibil conflict de interese.

"O recuz pe doamna inspector ANI care nu a avut răbdare, conform legii, să primească aceste documente, în 15 zile cum spune ..., îi fac plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că a încălcat legea (...) şi îi cer daune", a declarat primarul Constanţei, citat de Agerpres, în faţa sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, unde primarul se prezintă săptămânal conform procedurilor controlului judiciar sub care se află într-un dosar penal.

Amintim că ANI a sesizat, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie pentru cercetarea lui Radu Mazăre cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese. Inspectorii ANI l-au acuzat pe primarul Constanţei că, în calitate de reprezentant al municipiului, a semnat cinci contracte şi un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), încheiate între Primărie şi două societăţi comerciale, respectiv SC Conpress Holding SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL, care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, cu care Radu Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt firme.

Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăţi comerciale este de peste 20,6 milioane lei, fără TVA (aproximativ 4,6 milioane euro), potrivit ANI.

Reamintim că Radu Mazăre, primarul cu numeroase dosare pe rol (majoritatea vizând vânzări sau retrocedări ilegale de terenuri), s-a plâns în repetate rânduri de instituţiile anti-corupţie din ţară, pretinzându-se persecutat politic. Nemulţumirea lui Mazăre faţă de DNA ajunsese la paroxism înainte de alegerile pentru Cotroceni, primarul anunţând că, dacă nu iese Ponta preşedinte, el "nu mai stă", căci s-a săturat să trăiască fără satisfacţii şi "cu teama în suflet."

"Dacă nu iese Ponta, vom trăi în aceeaşi ţară şi vom trăi în acelaşi mod de a pune problema şi cu aceeaşi teamă în suflet. Eu unul am declarat-o public şi o spun şi acum, dacă nu iese Ponta şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate, nu mai stau. Nu mai stau pentru că nu mai am satisfacţii, nu mai stau pentru că nu văd de ce trebuie să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii. Am şedinţă dimineaţă cu avocaţii, am şedinţă la prânz cu avocaţii”, a declarat primarul Constanţei în cadrul unei şedinţe PSD, după ce în prealabil i-a înjurat ca la uşa cortului pe procurorii DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne