Radu Mazăre: Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Prezent la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă un nou termen al procesului în care este acuzat de retrocedări ilegale, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a opinat că Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia "în mod normal şi onorabil"din funcţia de preşedinte PSD după pierderea alegerilor prezidenţiale, relatează Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă este de aşteptat ca din PSD să plece parlamentari şi persoane importante către formaţiunea pe care o înfiinţează Mircea Geoană şi Marian Vanghelie, Mazăre a opinat că lucrurile "nu sunt tocmai în regulă în PSD" şi că, dacă ar fi fost în locul lui Ponta, el unul ar fi demisionat:

„Nu ştiu, e posibil să plece. În orice caz, lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Adică, nu mi se pare normal ca atunci când pierzi nişte alegeri să dai vina pe alţii (...) Este o stare de nemulţumire, sunt discuţii despre felul în care este gestionat la nivel central această perioadă post-electorală. Dacă mă întrebaţi pe mine, şi eu sunt deranjat că sunt arătat cu degetul pentru eşecul lui Ponta sau pentru eşecul lui Dragnea. Eu, dacă aş pierde alegerile de la primărie, a doua zi mi-aş depune mandatul şi în niciun caz nu aş arăta spre cei care sunt şefi de organizaţii mici locale că ei sunt de vină", a declarat Mazăre.

La întrebarea dacă Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia, Mazăre a spus: „În mod normal şi onorabil, da”.

Cât despre ce tabără va alege, Mazăre a evitat un răspuns: „Nu ştiu, încă nu am luat o decizie. Discut cu prietenii şi colegii mei. La Constanţa, noi suntem o echipă unită şi foarte solidară. Eu nu iau decizii de capul meu. În momentul în care se cristalizează o opinie, atunci o luăm într-o direcţie cu toţii”, a declarat primarul.

Reamintim că Mazăre, care altminteri a afrimat şi el ante-alegeri că "se va retrage" dacă Ponta pierde cursa pentru Cotroceni, nutrea până în urmă cu câteva luni speranţa că Victor Ponta îl va face stăpân peste Portul Constanţa, vis care s-a spulberat în octombrie a.c., când Curtea Constituţională a stabilit că pachetul de 20% din acţiunile Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa a fost deţinut fără drept de Consiliul Local Constanţa, în dauna Ministerului Transporturilor.

Curtea Constituţională a fost sesizată de nimeni altul decât Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pus în post de Victor Ponta şi PSD.

Mai merită reamintit că, de-a lungul timpului Radu Mazăre s-a lăudat în repetate rânduri că Ponta şi cu Dan Şova (fostul ministru al Transporturilor, exclus din PSD în urma izbucnirii scandalului Hrebenciuc) îl vor face acţionar majoritar în port, Mazăre adăugând chiar că dacă Ponta şi Şova nu îşi vor ţine promisiunea, PSD-ul poate să îşi ia la revedere de la voturile constănţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne