Raeţchi: Cazul Hrebenciuc-Şova obligă PSD să respingă urgent legea amnistiei şi graţierii. Ce zice Ponta?

Ovidiu Raeţchi, deputat de Diaspora.
Ovidiu Raeţchi, deputat de Diaspora. (Facebook)

Plecând de la observaţia că dosarul Hrebenciuc-Şova dovedeşte "limpede" preocupările din PSD pentru o lege a amnistiei şi graţierii, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a subliniat că partidul lui Victor Ponta trebuie să susţină urgent, în Parlament, respingerea Proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, aflat de ceva vreme în stand-by în sertarele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

În ciuda faptului că Opoziţia a insistat ca legea să fie supusă la vot în plen şi ulterior respinsă, PSD nu s-a grăbit să facă demersuri în acest sens.

"Există o neîncredere evidentă în ideea că Viorel Hrebenciuc a demisionat azi din Parlament ca urmare a dorinţei sale de a lăsa Justiţia să îşi facă treaba. Credem, mai degrabă, că Viorel Hrebenciuc speră că dacă nu îl încurcă pe Victor Ponta în campania electorală şi acesta devine preşedintele României, atunci legea amnistiei şi graţierii va fi impusă imediat după ce şeful PSD se instalează la Cotroceni", a precizat Ovidiu Raeţchi.

Deputatul PNL a solicitat, din acest motiv, un punct de vedere explicit al preşedintelui şi prezidenţiabilului PSD, Victor Ponta, privind respingerea legii amnistiei şi graţierii.

"Dar, pentru a nu bâjbâi în zona ipotezelor la adresa prezidenţiabilului PSD, cred că cea mai bună soluţie ar fi ca partidul pe care îl conduce să respingă legea amnistiei şi graţierii în Parlament. Amintesc că parlamentarii ACL au solicitat în repetate rânduri acest lucru, dar s-au lovit de opoziţia PSD. Nu în ultimul rând, cred că ar fi util ca, în această perioadă, electoratul să afle punctul de vedere al preşedintelui şi prezidenţiabilului PSD pe acest subiect. Aşa că îl întreb public pe Victor Ponta: Sunteţi de acord ca Parlamentul şi PSD să respingă legea graţierii şi amnistiei?", a concluzionat Raeţchi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne