Raeţchi: Record mondial. Teodorovici şi Ponta au întors ţara pe dos pentru reforma de 7 zile a bacşişului

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici şi premierul Victor Ponta au înregistrat un record mondial de incompetenţă - au întors ţara pe dos pentru reforma de şapte zile a bacşişului, la care au renunţat intempestiv după două luni de eforturi guvernamentale, însă menţin supraacciza la carburanţi, taxa pe stâlp şi vor acum reintroducerea impozitului forfetar, a afirmat sâmbătă deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"După nici două luni în care au mimat reforma fiscală, Eugen Teodorovici şi Victor Ponta renunţă la aparenţa că s-ar pricepe în vreun fel la acest domeniu. Nu cred că s-a mai întâmplat într-un stat modern, cu reguli predictibile, ca o ordonanţă de urgenţă atât de importantă să fie abrogată la 7 zile de la intrarea ei în vigoare – e un record mondial de amatorism.

O nouă probă a incompetenţei guvernului Ponta, dar care poate să ascundă altceva: rediscutarea introducerii impozitului forfetar, dar şi faptul că, în ciuda promisiunilor, supraacciza la carburanţi rămâne, la fel şi taxa pe stâlp. Aşa zisa relaxare fiscală dispare pentru că nici Victor Ponta nu crede că promisiunile pe care le-a făcut pot fi transpuse în realitate. O nouă sfidare pentru mediul de afaceri, care are cerinţe foarte simple de la orice guvern: predictibilitate şi transparenţă", a precizat deputatul, în cadrul unui comunicat de presă.

Ovidiu Raeţchi este de părere că experimentele lui Victor Ponta din fruntea Ministerului de Finanţe demonstrează că premierul este incapabil să numească oameni competenţi la conducerea acestui Minister:

"După ministrul Usturoi, ministrul Tablou şi ministrul Bacşiş este clar că premierul este incapabil să numească oameni competenţi la conducerea unuia dintre cele mai importante Ministere. Cei doi ar trebui să vină cu demisia la pachet, pentru că mediul de afaceri din România are nevoie de predictibilitate şi competenţă, nu de experimente fiscale pe nervii şi banii săi", a concluzionat Ovidiu Raeţchi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne