Raluca Turcan: PPE îl susţine total pe Iohannis. Planurile nedemocratice ale PSD-ALDE au făcut înconjurul Europei

Reprezentanţii PPE sunt la curent cu "planurile nedemocratice" ale PSD şi ALDE privind amnistia mascată şi graţierea care, din păcate pentru România, au făcut înconjurul Europei, a atras atenţia şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Partidul Popular European sprijină total eforturile preşedintelui Klaus Iohannis şi ale PNL, de apărare a Legii în faţa planurilor coaliţiei PSD-ALDE de a graţia şi amnistia faptele unor protejaţi politici, a declarat şefa liberalilor, Raluca Turcan, în urma reuniunii PPE, potrivit unui comunicat remis marţi de liberali.

"În întâlnirile pe care le-am avut luni şi marţi la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European, dl. Antonio Tajani, cu preşedintele PPE, Joseph Daul, cu secretarul general Antonio Lopez Isturiz şi cu liderul Grupului Popular din Parlamentul European, Manfred Weber, am auzit un singur mesaj: sprijinim total apărarea Legii şi a statului de drept în România", a precizat Raluca Turcan.

Potrivit preşedintelui interimar al PNL, toţi reprezentanţii PPE cu care s-a întâlnit sunt la curent cu "planurile nedemocratice" ale PSD şi ALDE care, din păcate pentru România, au făcut înconjurul Europei.

"Iniţiativa PSD-ALDE este considerată fără precedent în rândul statelor europene democratice. Este cu atât mai surprinzătoare încercarea PSD şi ALDE, cu cât amnistia şi graţierea nu au făcut parte din programul politic al acestor partide, ceea ce indică modul fraudulos din punct de vedere democratic prin care PSD şi ALDE încearcă scăparea unor persoane influente", a subliniat Raluca Turcan.

Şefa PNL a explicat că aplicarea nediscrimatorie a legii stă la baza prosperităţii şi a democraţiei în Uniunea Europeană, iar simpla idee a unor legi speciale pentru clienţii politici este de natură să submineze încrederea cetăţenilor în propria ţară.