Raluca Turcan: PSD blochează investiţii de miliarde în sectorul energetic

Liderul PSD Liviu Dragnea trebuie să oprească acest şantaj permanent pe care un reprezentant al PSD îl exercită la adresa sectorului de energie, a solicitat şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL îi cere public lui Liviu Dragnea să îşi folosească influenţa pentru ca, prin Parlament, PSD să nu mai blocheze investiţiile în domeniul producţiei de gaze, a atras atenţia recent preşedintele interimar al liberalilor Raluca Turcan.

"În Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor, împotriva tuturor promisiunilor PSD de deschidere spre investiţii şi în ciuda unui punct de vedere ferm al Comisiei Europene, dl. Iulian Iancu a forţat introducerea în mod netransparent, a unor amendamente care efectiv blochează investiţii de miliarde. Liviu Dragnea are două opţiuni: fie se delimitează de dl. Iancu şi-l schimbă din fruntea Comisiei de Industrie, fie îşi asumă responsabilitatea îndepărtării unor investitori strategici", a declarat Raluca Turcan.

În opinia preşedintei PNL, este un exemplu de rea credinţă din partea domnului Iulian Iancu şi a PSD să forţeze adoptarea unor modificări, în mod netransparent, pe furiş şi în ciuda intereselor celor care doresc să investească în România.

"Prin amendamente, Iancu şi PSD au scos bursa de mărfuri din tranzacţionarea gazelor. Au eliminat posibilitatea încheierii unor contracte futures vitale pentru investitorii strategici. Au legiferat pe furiş, după nişte interese personale, pentru un sector cu o valoare de piaţă de circa 17 miliarde de euro", a subliniat Raluca Turcan.

Preşedintele PNL a remarcat că reglementatorul pieţei a aflat din presă despre modificările introduse de Iulian Iancu şi de PSD.

"Solicităm public domnului Dragnea să oprească acest şantaj permanent pe care un reprezentant al PSD îl exercită la adresa sectorului de energie. În mod constant, dl. Iancu blochează decizii cruciale pentru acest sector, motivat exclusiv de jocurile personale ale domniei sale", a conchis Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne