Turcan: PSD-ALDE s-au poziţionat din nou împotriva actului de Justiţie

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Votul dat în Comisia Juridică pentru respingerea cererii DNA vizând urmărirea penală a deputatului Eugen Bejenariu este o nouă dovadă a poziţionării PSD-ALDE împotriva actului de Justiţie, susţine liderul interimar al PNL Raluca Turcan.

"În Comisia juridică, pe cazul Bejinariu, actuala majoritate parlamentară a votat pentru blocarea anchetei penale. Culmea, este aceeaşi majoritate care declarativ revendică ridicarea MCV. Or, toate rapoartele Comisiei Europene au criticat exact acest lucru: blocarea în mod nejustificat a dosarelor de corupţie în Parlament.

Această majoritate PSD-ALDE nu reuşeşte să înţeleagă faptul că toţi trebuie să fim egali în faţa Legii şi să nu mai avem cazuri de politicieni aşezaţi deasupra ei.", scrie Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook

Liberala reaminteşte că nimic nu îl împiedică pe deputatul Bejinariu să le solicite colegilor să voteze favorabil continuării anchetei, tocmai pentru ca un judecător să se poată pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei sale.

"Nu este rolul Parlamentului să stabilească vinovăţii, dar e rolul acestui for să permită acest parcurs.", susţine Turcan, precizând că reprezentanţii partidului său au votat în favoarea cererii DNA şi la fel vor face în şi plen.

"Solicităm majorităţii parlamentare să adopte aceeaşi conduită, pentru că este singura corectă!", concluzionează Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne