Turcan: PSD-ALDE s-au poziţionat din nou împotriva actului de Justiţie

Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Votul dat în Comisia Juridică pentru respingerea cererii DNA vizând urmărirea penală a deputatului Eugen Bejenariu este o nouă dovadă a poziţionării PSD-ALDE împotriva actului de Justiţie, susţine liderul interimar al PNL Raluca Turcan.

"În Comisia juridică, pe cazul Bejinariu, actuala majoritate parlamentară a votat pentru blocarea anchetei penale. Culmea, este aceeaşi majoritate care declarativ revendică ridicarea MCV. Or, toate rapoartele Comisiei Europene au criticat exact acest lucru: blocarea în mod nejustificat a dosarelor de corupţie în Parlament.

Această majoritate PSD-ALDE nu reuşeşte să înţeleagă faptul că toţi trebuie să fim egali în faţa Legii şi să nu mai avem cazuri de politicieni aşezaţi deasupra ei.", scrie Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook

Liberala reaminteşte că nimic nu îl împiedică pe deputatul Bejinariu să le solicite colegilor să voteze favorabil continuării anchetei, tocmai pentru ca un judecător să se poată pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei sale.

"Nu este rolul Parlamentului să stabilească vinovăţii, dar e rolul acestui for să permită acest parcurs.", susţine Turcan, precizând că reprezentanţii partidului său au votat în favoarea cererii DNA şi la fel vor face în şi plen.

"Solicităm majorităţii parlamentare să adopte aceeaşi conduită, pentru că este singura corectă!", concluzionează Turcan.