Rămân bucureştenii rămân fără apă caldă? ROMGAZ întrerupe furnizarea de gaze către ELCEN

Locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă la robinete, după ce ROMGAZ nu va mai livra gaze naturale către ELCEN.
Apa de la robinet nu este potabilă
Apa de la robinet nu este potabilă (Epoch Times România)

UPDATE: Alimentarea cu apă caldă a Capitalei nu va fi întreruptă în următoarele şapte zile, în condiţiile în care ELCEN a identificat resurse financiare pentru a plăti gazele furnizate de Romgaz, a dat marţi asigurări secretarul de stat în Ministerul Energiei Corina Popescu.

"Am rezolvat problema pentru moment, deci nu vor exista sincope în alimentarea cu apă caldă a municipiului Bucureşti. Situaţia de azi este o rezultantă a blocajului financiar între RADET şi ELCEN de multă vreme, nu este o situaţie de astăzi. Este o problemă complexă, care presupune discuţii şi dialog între toţi factorii implicaţi şi nu se poate rezolva dintr-o singură perspectivă. Trebuie toată lumea să stea la aceeaşi masă", a precizat Corina Popescu, citata de puterea.ro.

***

Bucureştenii vor rămân fără apă caldă începând de marţi, 27 septembrie, informează b1.ro. Potrivit sursei citate, Romgaz nu va mai furniza gaze naturale către ELCEN, astfel încât compania nu mai poate distribui apă caldă şi căldură.

"Evenimentul" are loc în condiţiile în care ELCEN, intrată în insolvenţă, a anunţat că nu îşi mai poate onora nicio obligaţie contractuală şi a cerut intrarea în insolvenţă.

"ELCEN ne-a comunicat că nu-şi mai poate onora obligaţiile contractuale începând cu data de 27 septembrie 2016. Clauzele contractuale în vigoare şi experienţa din trecut care a condus la sute de milioane de lei datorie au obligat conducerea Romgaz să întrerupă furnizarea de gaze naturale începând cu această dată până în momentul în care se vor identifica soluţii şi măsuri care vor putea permite ELCEN să acţioneze în conformitate cu contractele semnate cu Romgaz", se precizează într-un comunicat de presă al Romgaz.

Decizia, care va afecta milioane de locuitori ai Capitalei vine la doar câteva zile după ce atât primarul general al Capitalei, Gabriela Firea cât şi ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, dădeau asigurări că bucureştenii nu vor rămâne fără apă caldă şi căldură în urma intrării insolvenţă a RADET, insolvenţă urmată de cea a ELCEN.