Războiul din PSD, faza pe dosare: Grindeanu, ameninţat cu plângere penală de Shhaideh

La scurtă vreme după ce Sorin Grindeanu i-a demis oamenii din Ministerul Dezvoltării pentru a nu se putea apropia de "robinetul" cu bani numit PNDL, Sevil Shhaideh, mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, anunţă că îi va face plângere penală premierului, pentru acuzele pe care acesta i le-a adus.
Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh (Florin Chirila/Epoch Times)

Criticată la scenă deschisă de Sorin Grindeanu pe motiv de "jocuri politice" cu PNDL (program prin care ajung banii de la Guvern la primari şi şefi de Consilii Judeţene), ministrul demisionar al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a anunţat că-i va face plângere penală lui premierului, relatează Hotnews.

Sevil Shhaideh îl acuză pe premierul că a declarat că intenţiona să folosească proiectele de 2 miliarde de lei din Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru a-i controla pe liderii locali înaintea moţiunii de cenzură.

Reamintim că Grindeanu a ţinut o scurtă conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că a demis toată conducerea Ministerului Dezvoltării pentru "a bloca eventuale abuzuri."

"Acum o lună şi jumătate am avertizat-o că sunt întârzieri şi că primarii încep să îşi piardă răbdarea. Acum 2 zile am avertizat-o şi public că sunt întârizeri nepermise. A doua zi, după avertismentul meu public şi-a amintit brusc de PNDL şi a dat comunicat că îi va da drumul.

Nu îmi doresc ca un program de asemenea importanţă să fie folosit în jocuri politice. (...) Vreau să va spun că nu accept ca acest program să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva. Şi tocmai pentru a înlătura orice umbră am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din MDRAP, pentru secretarul general şi pentru secretarii generali adjuncţi, pentru că de astăzi să nu mai poată semna nici dumneaei (Shhaideh) nici prin interpuşi niciun act care să aibă legătură cu PNDL. Am făcut acest demers pentru a bloca eventuale abuzuri şi nu pentru a bloca programul, acesta trebuie să continue şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla cât de curând dar doar cu respectarea legii."