Grindeanu mută strategic: Sevil Shhaideh şi Carmen Dan, pe făraş

La scurt timp după ce l-a instalat pe Victor Ponta la şefia Secretariatului General al Guvernului, premierul Sorin Grindeanu a făcut o nouă mutare strategică, esenţială în lupta sa contra liderului PSD, Liviu Dragnea.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Palatul Cotroceni demisia a doi dintre cei mai fideli miniştri ai preşedintelui PSD Liviu Dragnea - Sevil Shhaideh de la Ministerul Dezvoltării şi Carmen Dan de la Ministerul de Interne.

Grindeanu l-a propus pe Augustin Jianu pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, în timp ce el va asigura interimatul la Interne.

"Ne confruntăm cu o veritabilă lovitură de stat. Este o încercare disperată de a impune un Guvern eludând Constituţia", a acuzat, la Antena 3, Carmen Dan.

Mai mult, Grindeanu a mai decis şi eliberarea din funcţii a patru secretari de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Muncii şi Ministerului Dezvoltării Regionale. Este vorba despre Adrian Mlădinoiu şi Tudor Vesa, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Adrian Marius Dobre - Ministerul Muncii şi Adrian Ionuţ Gâdea - Ministerul Dezvoltării Regionale.

Întrebată de ce nu se află şi ea pe această listă, Lia Olguţa Vasilescu a precizat că şi-a delegat atribuţiile de ministru al Muncii şi probabil că Grindeanu a preferat să rămână în locul său secretarul de stat.

Deciziile vin în contextul în care premierul a reuşit să-l schimbe din funcţie pe secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, pe care l-a înlocuit cu Victor Ponta. De asemenea, a zburat din funcţie şi Andreea Lambru, secretarul general adjunct al Guvernului.

"Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial, după ce au fost contrasemnate de domnul secretar de stat Alexandru Mihai Ghigiu, în urma refuzului repetat şi nemotivat al domnului Mihai Busuioc şi al doamnei Andreea Lambru de a semna deciziile prim-ministrului României", a transmis premierul Grindeanu în cadrul unui comunicat.