Recidivistul care a lovit o salvamontistă, reţinut pentru 24 de ore. Jandarmul care a asistat impasibil la agresiune va fi cercetat

Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

Recidivistul care a lovit o salvamontistă până a trimis-o leşinată la podea va fi dus luni la tribunal cu propunerea de arestare preventivă, în timp ce jandarmul montan care a asistat impasibil la incident fără să intervină va fi cercetat de Parchetul Militar Timişoara, relatează gândul.info.

Agresorul salvamontistei, Constantin Palesică a fost reţinut duminică pentru 24 de ore, după ce poliţia l-a ridicat pentru cercetări. Individul care, reamintim, a lovit sâmbătă dimineaţă o salvamontistă într-un bar din staţiunea Straja (judeţul Hunedoara), a fost condamnat în 2007, împreună cu alte patru persoane, pentru tentativă de omor, dar a fost eliberat condiţionat în 2013, notează siteul local voceastrăzii.com.

Jandarmul montan care a asistat la scena de violenţă fără să intervină urmează să fie cercetat de Parchetul Militari Timişoara.

Reamintim că după ce în presă a apărut informaţia că salvamontista de 21 de ani a fost lovită în prezenţa unui jandarm montan, care nu a intervenit, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara a anunţat că acesta urmează să fie cercetat. Potrivit IJP, subofiţerul "nu a avut un comportament corespunzător calităţii de jandarm", oamenii legii având obligaţia să intervină inclusiv în afara orelor de program, când se produc situaţii de acest gen.

"Personalul militar din Jandarmeria Română are dreptul şi obligaţia să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor de serviciu şi a competenţei teritoriale a structurilor din care face parte, atunci când ia cunoştinţă de pregătirea sau de săvârşirea unei infracţiuni, acţionând pentru conservarea urmelor, prinderea făptuitorului, ridicarea corpurilor delicte, a celorlalte mijloace materiale de probă şi predarea imediată a acestora autorităţilor competente”, prevede Legea 550/2004 din funcţionarea Jandarmeriei Române.

Mai multe informaţii despre incidentul din Straja puteţi citi aici