Relu Fenechiu dă în judecată PNL

Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)

Fostul vicepreşedinte liberal Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a dat în judecată Partidul Naţional Liberal (PNL), pentru o datorie de aproape un milion de euro, făcută în campania prezidenţială a lui Crin Antonescu din 2009.

"Sunt în jur 950.000 euro care trebuie recuperaţi. Noi sperăm să primim banii, altfel nu am fi deschis acţiunea", a declarat, luni, administratorul grupului de firme al lui Relu Fenechiu, Cristian Ghibu, potrivit sursei citate.

Relu Fenechiu mai dat în judecată PNL pentru aceeaşi datorie în 2011 însă Tribunalul Iaşi a respins cererea.

Potrivit unor declaraţii făcute la vremea respectivă de fostul ministru al Transporturilor, firma sa (La Rocca SRL) ar fi furnizat liberalilor,în 2009, materiale promoţionale, dar şi pături, fulare şi căciuli sau treninguri. Toate materialele au purtat mesajul „Crin Antonescu, preşedinte!” şi au fost împărţite militanţilor PNL, dar şi alegătorilor.

În 2011 Fenechiu, când şi-a acţionat pentru prima oară partidul în instanţă, Fenechiu declara că nu şi-a propus să facă bani "pe spinarea" PNL ci că este obligat să procedeze în acest fel: "Legea mă obligă. (...) Este o procedură conform căreia dacă într-o perioadă de trei ani nu se achită un debit, nu mai există, se prescrie. E o simplă acţiune pentru prevenirea pierderii acestui debit”, declara Fenechiu.

Noua acţiune în instanţă a liberalului ieşean a fost deschisă la Tribunalul din Capitală pe 8 august şi are ca termen de judecată 17 septembrie.

Fenechiu, răsplătit pentru devotamentul său cu portofoliul de ministru al transporturilor ar fi fost unul dintre principalii sponsori ai campaniei lui Antonescu, scrie ziarulevenimentul.ro, dându-l ca termen de comparaţie pe răposatul Dinu Patriciu care avea de recuperat de la liberali "doar" 600.000 euro.

Relu Fenechiu este actualmente închis la Penitenciarul Iaşi, unde, alături de fratele său şi doi complici, îşi ispăşeşte pedeapsa la închisoare în dosarul Transformatorul. Fostul ministru liberal a fost acuzat că a cumpărat transformatoare de la rrromii ieşeni, la preţ de fier vechi, după care le-a vândut statului pe post de transformatoare noi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne