Comisia Europeană: Corupţia din România, cea mai mare îngrijorare. Poate să cangreneze întreaga ţară

Conferinţa ” Aici Europa după zece ani...”,” proiect de ţară pentru România”. La dezbateri au participat- Cristian Ghinea, Martin Lessenski, Marek Szczygiel, Angela Filote, George Cimba, Dragoş Pîslaru şi Laura Ştefan.
Conferinţa ” Aici Europa după zece ani...”,” proiect de ţară pentru România”. La dezbateri au participat- Cristian Ghinea, Martin Lessenski, Marek Szczygiel, Angela Filote, George Cimba, Dragoş Pîslaru şi Laura Ştefan. (Epoch Times România)

Angela Filote, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a precizat vineri, la Alba Iulia, că pentru Bruxelles corupţia din România constituie "cea mai mare îngrijorare", acesta fiind un fenomen care "poate să cangreneze o întreagă ţară", relatează Mediafax.

"Cea mai mare îngrijorare a Bruxelles-ului vizavi de România se leagă de corupţie. Pentru că acesta este un fenomen care slăbeşte întreaga societate, întreaga economie şi care cangrenează. Dacă nu este oprit, poate să cangreneze o întreagă ţară. Deci, da, este preocuparea noastră majoră. De asta am înfiinţat un Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV - n.r), de altfel, cu acordul României, şi de asta am oferit şi expertiză şi asistenţă tehnică şi finanţare, astfel încât să se poată lupta eficient împotriva corupţiei. Este cea mai mare îngrijorare pe care o avem", a declarat Angela Filote.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România s-a aflat într-o vizită în Alba Iulia, în cadrul căreia a avut întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene, cu reprezentanţii societăţii civile şi a inspectat lucrările derulate în proiectele din judeţ finanţate cu fonduri europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne