"Revoluţia fiscală" ajunge la Victor Ciorbea. PNL anunţă şi o moţiune simplă contra lui Mişa

Măsurile fiscale anunţate de Guvernul Tudose vor avea consecinţe negative asupra economiei şi asupra cetăţenilor, mai ales asupra acelor categorii sociale cărora PSD le-a promis marea cu sarea în campania electorală, susţine preşedintele PNL, Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Liderul PNL, Ludovic Orban a anunţat vineri că liberalii vor depune săptămâna viitoare, la Senat, o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa. De asemenea, PNL va solicita Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţele pe care le va da Guvernul pentru a-şi pune în operă măsurile fiscale anunţate joi.

"Vom sesiza Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constituţională a ordonanţelor pe care le va emite Guvernul, aşa cum am sesizat şi în cazul ordonanţei 4, şi în cazul ordonanţei 60, şi în cazul ordonanţei 53, în general în cazul tuturor ordonanţelor pe care le considerăm neconstituţionale.

De asemenea, după adoptarea ordonanţelor prin lege, în cazul în care domnul Ciorbea cu salariul mărit şi cu pensie specială mărită nu va catadicsi să atace la Curtea Constituţională, vom ataca la Curtea Constituţională legile de adoptare ale acestor ordonanţe în cazul în care nu vom reuşi să împiedicam adoptarea lor. Nu în ultimul rând anunţ că PNL va iniţia o moţiune simplă împotriva Ministrului Finanţelor Mişa, moţiune care va fi depusă la Senat", a declarat vineri, Ludovic Orban.

Referitor la măsurile fiscale anunţate de Guvern pentru 2018, Orban a susţinut că toate acestea "vor avea consecinţe negative asupra economiei şi vor avea efecte negative asupra tuturor categoriilor sociale din România şi mai ales asupra acelor categorii sociale care au fost minţite în campania electorală şi cărora li s-a promis marea cu sarea".

"Prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, rezultatele vor fi negative pentru veniturile atât din sectorul public cât şi pentru veniturile din sectorul privat. În sectorul public, deşi li s-a promis angajaţilor din sectorul public majorarea salariilor cu 25%, se vor majora cu 25% doar salariile brute, în timp ce creşterea salariului net va fi mai mică de 4%. Această creştere nereuşind nici măcar să compenseze creşterea de preţuri, iar puterea de cumpărare a salariului funcţionarului public în 2018 va fi mai mică decât în 2017. În sectorul privat, dacă nu ar fi anunţat introducerea acelei aşa zise taxe de solidaritate, care acum văd că e denumită altfel, de 2,25% pe fondul de salarii, angajatorii nu ar fi trebuit să plătească nimic pentru a menţine salariile nete actuale ale angajaţilor. În condiţiile introducerii acestei taxe stupide pentru a menţine salariul net al angajaţilor, firmele din sectorul privat vor trebui să plătească mai mult, deci va fi o creştere a costurilor cu forţa de muncă pentru fiecare angajator", a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a mai precizat că liberalii nu exclud şi depunerea unei moţiuni de cenzură în viitor. Cât despre momentul când va fi depusă aceasta, Orban a răspuns că demersul va fi iniţiat "când poate parlamentarii puterii îşi vor da seama că acest Guvern duce ţara spre nicăieri şi că prăbuşeşte chiar şi speranţele de a trăi mai bine ale marii majorităţi a românilor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne